Модул MK14 nRF52805 + Bluetooth 5.2

  • Nordic® полупроводнички nRF52805 раствор на SoC
  • Bluetooth 5 (2 Mbps,АДС #2)
  • 64 MHz ARM® Cortex-M4F процесор
  • 192kB Flash и 24kB RAM меморија
  • 1.7 V до 3.6 В.
  • УАРТ,СПИ,ТВИ,АДЦ
  • 12.1 x 8.9 x 2,0 mm (со штит)
  • 8 ГПИО
  • Антена(MK14A – Антена за PCB , MK14B – u.FL конектор)
  • Високо флексибилен SoC со повеќе протоколи идеално прилагоден за Bluetooth® ниска енергија, Безжични апликации со ултра ниска моќност ANT + и 2,4 GHz
MK01 Најмала икона за сертификат за Bluetooth Mosule

Инструкции за производот

Модулот nRF52805 од серијата MK14 е многу нискобуџетен модул Bluetooth, дизајниран од MOKOsmart користејќи го најновиот нордиски Bluetooth 5.2SoC-nRF52805.

МК14 Bluetooth 5.2 модулот има многу мала големина од 12,1ммх8,9мм, со RF дизајн кој е професионално прилагоден од инженерите на MOKOsmart, и може брзо да се постави на PCB на корисникот. Серијата MK14 има мулти-протоколска поддршка Bluetooth Low Energy и 2.4GHz, неговото радио може да обезбеди до + 4dBm излезна моќност и -97dBm чувствителност (1 Mbps Bluetooth мала енергија), буџет на врската од 101dBm, со 2 Mbps низок енергетски режим на Bluetooth со висок ритам и алгоритам за подобрен избор на канал #2 (АДС #2) функција.

Серија MK14 Bluetooth nRF52805 модул има два различни модели - MK14A и MK14B

МК14 Bluetooth nrf52805 Дијаграм за структурата на модулот
Bluetooth nRF52805 модул MK14A

MK14A

MK14A интегрира PCB антена со високи перформанси

Bluetooth nRF52805 модул MK14B

MK14B

MK14B користи конектор u.FL и бара надворешна антена.

Спецификации на производот

Детали Опис
Bluetooth
Карактеристика Bluetooth® ниска енергија
1М ЛИ ДЕЛО
АДС #2
Безбедност AES-128
Радио
Фреквенција 2360MHz - 2500Мхз
Модулации ГФСК на 1 Стапки на Mbps
Пренесете ја моќноста +4 dBm максимум
Може да се конфигурира до -40dBm
Чувствителност на приемникот - 97 dBm на Bluetooth® LE / 2.4GHz 1 Режим Mbps
- 94 dBm на Bluetooth® LE / 2.4GHz 2 Режим Mbps
- 94 dBm на 1 Mbps режим ANT
Антена Антена за траги од ПХБ(MK14A)
Надворешна 2.4Ghz антена(MK14B)
Механички дизајн
Димензии Должина: 12.1mm ± 0,2 mm
Ширина: 8.9mm ± 0,2 mm
Висина: 2.0mm + 0,1 mm / -0,15 mm
Пакет 14 Позлатени иглички со половина дупка
Материјал за PCB FR-4
Импеданса 50 Ω
Хардвер
Процесор ARM® Cortex®-M4 32-битен процесор со FPU, 64 MHz
Меморија 192kB блиц / 24 kB RAM меморија
Интерфејси SPI господар / роб со EasyDMA
УАРТ (CTS / RTS) со EasyDMA
Декодер на квадратура (QDEC)
2x бројач во реално време (РТЦ)
2x 12-битни, 200ksps ADC
10 ГПИО
Напојување 1.7V до 3.6V
Опсег на работна температура -40 до 85 ℃
Контрола на часовникот 32.768 kHz +/-20 ppm кристален осцилатор
Регулатор на напојување Поставување на регулаторот DC / DC

Документација

Тип Наслов Датум
Кратко за производот MK14_Bluetooth_Module_Datasheet-V1.1.pdf 2022-12-29