Модулот од серијата MK04 е високо интегриран BLE 4.2 модул со NFC функција, тој беше дизајниран за висока стапка на податоци, безжична комуникација со краток домет во опсегот ISM од 2,4 GHz. Модулот е дизајниран врз основа на нордискиот полупроводник nRF52832 радио трансивер IC, има 32 битен процесор ARM Cortex-M4, флеш меморија и аналогни и дигитални периферни уреди. MK04 обезбедува BLE со мала моќност и ултра ниска цена и сопствени протоколи за апликации за безжичен пренос.

Клучни карактеристики

32 битови ARM Cortextm-M4 @ 16MHz

2.4GHz мулти-протоколен трансивер

-96 Чувствителност dBm во режим на ниска енергија Bluetooth

64kB RAM меморија

512kB блиц

5.3 mA врвна струја во TX (0 dBm)

5.4 mA врвна струја во RX

29 I/O пинови што може да се конфигурираат

Програмабилна периферна интерконекција (PPI)

AES HW шифрирање со EasyDMA

RNG, РТЦ

Сензор за температура

До 3x SPI master/slave со EasyDMA

До 2x I2C компатибилен со 2-Wire master/slave

I2S со EasyDMA

УАРТ (CTS / RTS) со EasyDMA

3x 4-канален модулатор за ширина на пулсот (PWM) единици со EasyDMA

Дигитален микрофон интерфејс (PDM)

5x 32-битни тајмери ​​со режим на бројач

Декодер на квадратура (QDEC)

12-малку, 200 ksps ADC - 8 конфигурабилни канали со програмабилна добивка

64 споредувач на нивоа

Антенски интерфејс со една игла

NFC-A ознака

Tx Моќ -20 до +4 dBm во 4 dB чекори

Опсег на напон на напојување : 1.7V до 3.6V

Димензија :25x17x1,0 mm

Апликации

Интернет на нештата (IoT)

Домашна автоматизација

Сензорски мрежи
Автоматизација на зградата
Индустриски
Малопродажба
Лична област мрежи

Сензор за здравје/фитнес и уреди за монитор

Медицински уреди
Клучеви и рачни часовници

Интерактивни уреди за забава

Далечински управувачи
Контролери за игри
Светилници

Безжични полначи и уреди A4WP

Играчки со далечински управувач

Компјутерски периферни уреди и I/O уреди

Глувче
Тастатура
Подлога со повеќе допири
Играње

Поврзан Bluetooth модул