МК08 nRF52840 Модул

  • Nordic® Semiconductor nRF52840 SoC раствор
  • Bluetooth (2 Mbps,CSA #2, Екстензии за рекламирање,Голем дострел)
  • 64 MHz ARM® Cortex-M4F процесор
  • 1MB Flash и 256 kB RAM
  • 1.7 V до 5.5 В.
  • УАРТ,СПИ,ТВИ,PDM,PWM,АДЦ
  • 21 x 13.8 x 2,3 mm (со штит)
  • 46 ГПИО
  • Антена(МК08А – Антена за PCB , МК08Б – u.FL конектор)
  • Високо флексибилен SoC со повеќе протоколи идеално прилагоден за Bluetooth® ниска енергија, ANT +, Зигби, Нишка (IEEE 802.15.4) безжични апликации со ултра мала моќност.
MK01 Најмала икона за сертификат за Bluetooth Mosule

Инструкции за производот

Модулите nRF52840 од серијата MK08 се дизајнирани со користење на нордиски висококвалитетен Bluetooth 5 SoC-nRF52840. Неговата преносна моќ може да достигне +8 dBm, вграден блиц од 1MB и 256 KB RAM меморија, целосно поддржува Bluetooth 5, 802.15.4 (вклучувајќи Нишка), ANT и приватна безжична технологија од 2,4 GHz, и има USB со целосна брзина 2.0 контролер и серија периферни уреди (може да поддржува многу уреди преку EasyDMA), вклучувајќи и четириканален SPI интерфејс. Модулот MK08 nRF52840 може да се напојува и со напојување над 5V, како што е напојување со батерија на полнење, со опсег на напојување од 1,7V~5,5V. MK08 Bluetooth 5 модулите можат широко да се користат во HID контролери со високи перформанси, паметен дом и индустриски и IoT уреди. MOKOsmart може да обезбеди брза и професионална техничка поддршка за софтвер и хардверски дизајн.

Модулот Bluetooth nRF52840 од серијата MK08 има два различни модели - MK08A и MK08B.

Дијаграм за структура на Bluetooth модул
Bluetooth nRF52840 модул MK08A

МК08А

MK08A интегрира PCB антена со високи перформанси.

Bluetooth nRF52840 модул MK08B

МК08Б

MK08B користи u.FL конектор и бара надворешна антена.

Спецификации на производот

Детали Опис
Bluetooth
Карактеристика Bluetooth® ниска енергија
Bluetooth® мрежа
1М ЛИ ДЕЛО
2М ЛИ ДЕЛО
Кодирано LE PHY (Голем дострел)
Advertising Extensions CSA #2
Безбедност AES-128
NIST SP800-90A и SP800-90B
Чача20/Поли1305 АЕАД
SHA-1 и SHA-2
HMAC
РСА
БОЛКА
ECC
Управување со клучот на апликацијата користејќи модел на изведен клуч
ВРСКИТЕ Истовремена централна, набудувач, периферни, и улоги на радиодифузер со до дваесет истовремени врски заедно со еден набverудувач и еден радиодифузер
Радио
Фреквенција 2360MHz - 2500Мхз
Модулации ГФСК на 1 Mbps, 2 Mbps 250kbps (IEEE 802.15.4-2006) and Long range (125kbps и 500 kbps) стапки на податоци
Пренесете ја моќноста +8 dBm maximum Configurable down to -40dBm
Чувствителност на приемникот -103 чувствителност на dBm во 125 kbps Bluetooth® LE режим
-99 чувствителност на dBm во 500 kbps Bluetooth® LE режим
-95 чувствителност на dBm во 1 Mbps Bluetooth® LE режим
-92 чувствителност на dBm во 2 Mbps Bluetooth® LE режим
-93 чувствителност на dBm во 1 Mbps nRF режим
-89 чувствителност на dBm во 2 Mbps nRF режим
-100 Чувствителност на dBm во IEEE 802.15.4 Мод
Антена Антена за траги од ПХБ(МК08А)
Надворешна 2.4Ghz антена(МК08Б)
Механички дизајн
Димензии Должина: 21mm ± 0,2 mm
Ширина: 13.8mm ± 0,2 mm
Висина: 2.3mm + 0,1 mm / -0,15 mm
Пакет 34 Позлатени иглички со половина дупка
Материјал за PCB FR-4
Импеданса 50 Ω
Хардвер
Процесор ARM® Cortex®-M4 32-битен процесор со FPU, 64 MHz
Меморија 1MB блиц, 256kB RAM меморија
Интерфејси 4x SPI master/3x SPI slave со EasyDMA
2x I2C компатибилен со две жици master/slave
2x UART (CTS / RTS) со EasyDMA
3x бројач во реално време (РТЦ)
5x 32-битен тајмер со режим на бројач
4x 4-канален модулатор за ширина на пулсот (PWM) единица со EasyDMA
46 ГПИО
8x 12 битна, 200ksps ADC
Аудио периферни уреди - I2S, дигитален микрофон интерфејс (PDM)
Напојување 1.7V до 5,5V
Опсег на работна температура -40 до 85 ℃ (-40 до +105 °C може да се приспособат)
Контрола на часовникот 32.768 kHz +/-20 ppm кристален осцилатор
Регулатор на напојување Поставување на регулаторот DC / DC

Документација

Тип Наслов Датум
Кратко за производот MK08_Bluetooth_Module_Datasheet-V1.1.pdf 2022-12-29