МК07 nRF52833 модул + Модул за мрежа

  • Nordic® полупроводнички nRF52833 раствор на SoC
  • Bluetooth (Наоѓање на насока / 2 Mbps / CSA # 2 / Надградби за рекламирање / Долг дострел)
  • 64 MHz ARM® Cortex-M4F процесор
  • 512kB блиц и 128 kB RAM меморија
  • 1.7 V до 5.5 В.
  • UART / SPI / TWI / PDM / PWM / ADC
  • 21 x 13.8 x 2,3 mm (со штит)
  • 42 ГПИО
  • Антена(МК07А – Антена за PCB / МК07Б – u.FL конектор)
  • Високо флексибилен SoC со повеќе протоколи идеално прилагоден за Bluetooth® ниска енергија, ANT +, Зигби, Нишка (IEEE 802.15.4) безжични апликации со ултра мала моќност.
MK01 Најмала икона за сертификат за Bluetooth Mosule

Инструкции за производот

Модулот MK07 nRF52833 е силен, високо прилагодлив, ултра-ниска моќност Bluetooth мрежен модул кој поддржува Bluetooth 5.1, засновано на Nordic® полупроводнички nRF52833 раствор на SoC, која има 32 бит Arm® Cortex ™ -M4 процесор со единица со подвижна точка што работи на 64 MHz.

Модулите MK07 nRF52833 ги водат сите I / O ресурси и пиновите за напојување. Модулите од серијата MK07 имаат водечки функции во индустријата со полна брзина на USB, брз SPI, NFC-A, и + 8dBm излезна моќност. Комбинација на поголема моќност на излез и Bluetooth 5 долг дострел на технологијата (Голем дострел) функцијата гарантира дека модулот MK07 nRF52832 станува моќна врска и совршен избор за апликации за паметни домови со сеопфатна покриеност на зградата. MK07 може да се прилагоди и дизајнира да поддржува перформанси на висока температура до 105 ° C, што го прави идеален избор за професионално осветлување и други индустриски апликации.

Мрежниот модул MK07 Bluetooth ги прикажува сите хардверски карактеристики и можности nRF52833, вклучително и USB пристап, до +8 dBm пренесуваат моќност до 5,5V размислувања за напојување, и ознака NFC (тип 2 / 4) имплементација. Комплетните регулаторни сертификати овозможуваат побрзо време на пласирање, и намалениот ризик за развој го комплетира поедноставувањето на вашиот следен дизајн на Bluetooth од MOKO SMART!

Серија MK07 Bluetooth модул со мрежа има два различни модели - MK07A и MK07B.

Дијаграм за структура на Bluetooth модул
MK07A Блутут-мрежа nRF52833 Модул Банер

МК07А

MK07A интегрира PCB антена со високи перформанси.

MK07B MK07 nRF52833 модул + Банер на модул за мрежи

МК07Б

MK07B користи конектор u.FL и бара надворешна антена.

Спецификации на производот

Детали Опис
Bluetooth
Верзија за Bluetooth Bluetooth 5.2 SoC Bluetooth® ниска енергија Наоѓање на насока 2 милиони LE PHY, 1М ЛИ ДЕЛО, Кодирано LE PHY Екстензии за рекламирање АДС #2, Голем дострел
Безбедност AES-128
Наоѓање на насока Агол на пристигнување (АоА)
Агол на поаѓање (AoD)
Радио
Фреквенција 2360MHz - 2500Мхз
Модулации ГФСК на 1 Mbps, 2 Mbps, 250 kbps(IEEE 802.15.4-2006) и долг дострел (125 kbps и 500 kbps) стапки на податоци
Пренесете ја моќноста +4 dBm максимум
Чувствителност на приемникот -104 чувствителност на dBm во 125 kbps режим на Bluetooth® со ниска енергија (голем дострел) -97 чувствителност на dBm во 1 Mbps Bluetooth® режим на ниска енергија
Антена Антена за траги на PCB PCB(МК07А)
Надворешна 2.4Ghz антена(МК07Б)
Растојание за рекламирање @ 1Mbps Повеќе од 120 метри(МК07А)
Тековна потрошувачка
Само TX (DCDC е овозможено, 3В.) @ + 4dBm / 0dBm / -4dBm / -20dBm / -40dBm 7mA / 4.6mA / 3.6mA / 2.5mA / 2.1mA
Само TX @ + 4dBm / 0dBm / -4dBm / -20dBm / -40dBm 15.4mA / 10.1mA / 7.8mA / 5.4mA / 4.3mA
Само RX (DCDC е овозможено, 3В.) @ 1Msps / 1Смс БЛЕ 4.6mA
Само RX @ 1Msps / 1Mbps БЛЕ 10.0mA
Само RX (DCDC е овозможено, 3В.) @ 2Msps / 2Смс БЛЕ 5.2mA
Само RX @ 2Msps / 2Mbps БЛЕ 11.2mA
Режим на исклучување на системот 3V 0.3меѓу другите
Режим на исклучување на системот со целосен 24 kB задржување на RAM меморијата (3В.) 0.5меѓу другите
Режим на вклучување на системот со целосен 24 kB задржување на RAM меморијата, будење на РТЦ (3В.) 1.5меѓу другите
Режим на вклучување на системот ,без задржување на RAM меморијата, будење на РТЦ (3В.) 1.4меѓу другите
Механички дизајн
Димензии Должина: 21mm ± 0,2 mm
Ширина: 13.8mm ± 0,2 mm
Висина: 2.3mm + 0,1 mm / -0,15 mm
Пакет 34 Позлатени иглички со половина дупка
Материјал за PCB FR-4
Импеданса 50 Ω
Хардвер
Процесор ARM® Cortex®-M4 32-битен процесор со FPU, 64 MHz
Меморија 512 kB блиц / 128 kB RAM меморија
Интерфејси СПИ господар / роб
TWI господар / роб
22xGPIO
8x12 бит ADC
УАРТ
PWM
PDM
QDEC
Напојување 1.7V до 5,5V
Опсег на работна температура -40 до 85 ℃ (-40 до + 105 ° C може да се прилагоди)

Документација

Тип Наслов Датум
Кратко за производот MK07_Bluetooth_Module_Datasheet.pdf 2022-12-29