Нараквица MOKO Bluetooth
за решение за здравствена заштита

Ние нудиме различни уреди за носење Bluetooth светилник нараквици со решенија за здравствена заштита.
Тие се најдобри за спортистите и за сите здравствени свесни лица.

Нараквици со Bluetooth како гаџети за здравствена заштита

Системот за здравствена заштита користи различни сензори и мобилна технологија за поинтуитивно и попрецизно прикажување на личната здравствена состојба. Тоа ви помага да ги зачувате податоците на серверот во заднина. На пример, можете да го зачувате пулсот, спиење, и други податоци поврзани со здравјето.

MOKOSmart ги приспособува Bluetooth фитнес лентите за да ги исполни целните цели. Тоа ви помага да ги комбинирате и анализата на податоците и директната човечка интервенција за подобри резултати. Со користење на овие гаџети, добивате високо персонализиран здравствен увид.

Освен тоа, паметната здравствена нараквица може да се поврзе со паметен телефон. Откако ќе ја синхронизирате вашата паметна Bluetooth нараквица со паметниот телефон, можете да ги складирате вашите податоци на паметен телефон и да се ажурирате со известувањата на APP за социјалните медиуми.

H707 Bluetooth нараквица за здравствена заштита

H707 Спецификации

Еве ги техничките спецификации на H707 Tracker со здравствен систем:

  • Доаѓа со а 0.96 инчен TFT LCD екран.
  • Литиумска батерија што се полни
  • Сензор за отчукувањата на срцето: HRS3300
  • Водоотпорен: IP67
  • 3-сензор за гравитација на оската
Функциите на H707 Bluetooth Tracker
H707-икона (1)

Снимајте повеќекратен режим на обука

Овие неверојатни уреди можат да снимаат повеќе спортски режими како јога, јавање, фудбал, кошарка, и прескокнување на јаже, итн. Така, оваа функција е многу корисна за следење на вашиот тренинг.

H707-икона (2)

Следење на сонот

H707 може да обезбеди сеопфатна анализа на времетраењето на спиењето. На пример, уредите можат да го следат длабокиот сон и лесен сон. Следете го вашиот дневен сон со помош на нашиот гаџет. За ненормален сон, може да се консултирате со вашиот лекар навреме.

H707-икона (3)

Континуирана срцева фрекфенција во реално време

Срцевите заболувања се најчестиот проблем во светот. Овој неверојатен уред може да го следи отчукувањата на срцето во реално време. Кога отчукувањата на срцето стануваат абнормални, апликацијата ќе ви покаже. Така, можете да преземете соодветни мерки.

H707-икона (4)

Снимајте податоци за активност:

Оваа апликација ви помага да снимате податоци за целодневна активност. На пример, можете да снимате калории, километражата, и педометар. Така, овој уред за носење ќе биде многу корисен во грижата за здравјето.

H707-икона (5)

Режим за обука за дишење

Уредот доаѓа и со режим за обука за дишење. Така, оваа карактеристика ве спречува од астма.

H707-икона (6)

Известувања

Откако ќе ги синхронизирате со вашиот паметен телефон, можете да добивате известувања, повици, и пораки до вашите паметни часовници. Паметните гаџети дури ви дозволуваат да одговарате на повици и пораки. Така, можете веднаш да одговарате на повици и пораки.

H707-икона (7)

Штоперица

Веќе сте запознаени со важноста на оваа функција. На пример, за мерење склекови што можете да ги направите за една минута, можете да ја користите оваа функција.

H707-икона (8)

Аларм и седентарен потсетник

Овие карактеристики ви овозможуваат да поставите аларм и потсетници за одредена задача соодветно.

Како функционира Bluetooth нараквицата во основа
екосистем за здравствена заштита?

Улогата на Bluetooth фитнес нараквицата во системот за управување со здравјето
Паметните Bluetooth нараквици можат да играат многу важна улога во системите за управување со здравјето. Затоа што можете да складирате и споредувате здравствени состојби на различни луѓе. Можете да идентификувате неповолни услови и ризици со анализа на податоците. Понатаму, можете да испраќате предупредувања и известувања до одредено лице, и можете да испраќате известувања до мрежата за виртуелна нега на граѓанин.

Уредите што се носат може да соберат повеќе податоци бидејќи луѓето ги користат долгорочно.

Повеќе податоци даваат прецизни резултати. Така поединците можат подобро да ја знаат својата здравствена состојба. Понатаму, ја зајакнува свеста на учесникот за здравствената заштита.

Поголемиот дел од уредите снимаат необработени податоци и ги складираат во бази на податоци. Потоа, можете да ги анализирате тие податоци користејќи различни софтверски апликации. Апликацијата ќе испрати предупредување до лекар по завршувањето на анализите. Потоа, лекарот може навремено да одговори и да советува.

Фитнес нараквицата со Bluetooth постојано го следи вашето здравје и испраќа податоци на сервер. Со анализа и споредување на стари и нови податоци, може да имате подобра слика за вашата здравствена состојба. Над сите, модерната технологија поддржува споредба на здравствените податоци на сите учесници. Така, тоа помага во формирањето на систем за управување со здравјето на заедницата.

Придобивките од паметниот Bluetooth што може да се носи
Нараквица во здравствената заштита

Како што веќе спомнавме дека, паметниот Bluetooth за носење игра суштинска улога во индустријата за здравствена заштита. Овие уреди се преносливи и трошат помалку енергија. Тие можат да генерираат интелигентни податоци 24/7. Така, експертите ги користат овие уреди за здравствена заштита.

Еве неколку извонредни начини на кои овие нараквици со Bluetooth помагаат во здравствените услуги:

1. Следете ги здравствените состојби во реално време користејќи Bluetooth фитнес часовник
Модерната технологија го зголеми опсегот на системот за далечинско следење на здравјето. Во денешно време, Системите за следење на здравјето во реално време се економични и даваат точни резултати. Безбедноста и леснотијата на податоците се некои други важни карактеристики на овие уреди. Паметна нараквица Bluetooth 4.0, или паметна фитнес нараквица се некои од примерите.

2. Фитнес за носење
Паметните Bluetooth-тракери за фитнес им помагаат на луѓето во лично задоволство или задоволство од конкурентноста. Овие гаџети можат да следат различни метрики поврзани со здравјето, како што се калориите, Пулс, и растојание. Слично на тоа, повеќето фитнес уреди за носење можат да го следат квалитетот на спиењето. Со нашата паметна нараквица за носење Bluetooth, вашите дневни активности може да се ажурираат.

3. Спречете ги хроничните болести со користење на Wearable
Срцева болест, астма, дијабетес, а хроничната болка се некои чести хронични заболувања. Со нашиот H707 Tracker, пулсот може да се следи во реално време. во меѓу време, ако најдете некоја абнормалност во отчукувањата на срцето, можете да се консултирате со лекар.

4. Може да се носи во грижата за стари лица
На старото население му треба огромен број здравствени услуги. Во MOKOSmart се достапни различни паметни белегзии со Bluetooth нараквица кои помагаат во грижата за стари лица.

Идниот тренд во здравствената заштита Bluetooth нараквица

Трендот на паметните уреди драстично расте. На пример, Технологијата за носење ја зголеми својата продажба за 29% во 2016. Слично на тоа, производителите продадени речиси 101.9 милиони уреди за носење ширум светот. Според IDC, оваа бројка дури и ќе премине 213 милијарди единици од 2020. Значи, врз основа на овие податоци, можете да ја сфатите идејата дека нараквицата со Bluetooth ќе стане тренди како паметен уред за носење во здравствениот систем.

Важноста на уредите за носење и Интернетот на нештата на пазарот
2013 2016 2020 (Очекувано) Референци
IoT пазар $1.3 трилиони - $3.04 трилиони Меѓународна корпорација за податоци (IDC)
Подготвена инсталирана и поврзана база на IoT уреди - - $30 милијарда Меѓународна корпорација за податоци (IDC)
Уреди поврзани на интернет - - $50 милијарда Cisco IBSG
Може да се носи за да се поврзе на нивните мрежи - 42% на сите уреди за носење - Инфонетичко истражување

Зошто да изберете MOKOSmart H707 Bluetooth нараквица?

Можете да ги приспособите параметрите на овие уреди според вашата потреба. Достапни се и различни видови паметни уреди за носење базирани на решенија за здравствена заштита. Можете да изберете еден од нив според вашите потреби на пазарот. Решението може да се прилагоди, можеме да развиеме хардвер & фирмвер за вашите проекти. Ние исто така обезбедуваме SDK и API за вашата апликација. Контактирајте не за инстант понуда сега.