Electronic Shelf Label & Digital Price Tags

Во арената за дигитални знаци, употребата на Електронски етикети на полица (ESL) сега е широко распространета во повеќето продавници. Тие постојано се користат во цените на производите, сигнализација на зградите, и по случаен избор во производните процеси. Потребни се само неколку секунди за етикетата на електричната полица да пренесе податоци преку WLAN. Сите собрани податоци може да се контролираат од сите гранки, иако се управува централно на компјутер.

MOKO е еден оригинален производител на етикети за електронска полица. Ние испорачуваме чипови кои ги надминуваат радиофреквенциите; затоа, нашите електронски етикети на полица идеално во различни опкружувања, од простори со голем сообраќај до малопродажни места до магацини со ретко складирање. Нашиот мрежен стек обезбедува одлични перформанси и најдобра ефикасност за ESL апликациите бидејќи го оптимизираме за нашата IP заштитена со заштитен знак. Исто така, Moko нуди приспособени хардверски решенија кои имаат купови со протокол со висока ефикасност. Нашите чипови најверојатно ќе ја формираат основата на изградбата на следната генерација на ESL мрежи.

Electronic Shelf Label & Digital
Ценовни ознаки

Во арената за дигитални знаци, употребата на Електронски етикети на полица (ESL) сега е широко распространета во повеќето продавници. Тие постојано се користат во цените на производите, сигнализација на зградите, и по случаен избор во производните процеси. Потребни се само неколку секунди за етикетата на електричната полица да пренесе податоци преку WLAN. Сите собрани податоци може да се контролираат од сите гранки, иако се управува централно на компјутер.

MOKO е еден оригинален производител на етикети за електронска полица. Ние испорачуваме чипови кои ги надминуваат радиофреквенциите; затоа, нашите електронски етикети на полица идеално во различни опкружувања, од простори со голем сообраќај до малопродажни места до магацини со ретко складирање. Нашиот мрежен стек обезбедува одлични перформанси и најдобра ефикасност за ESL апликациите бидејќи го оптимизираме за нашата IP заштитена со заштитен знак. Исто така, Moko нуди приспособени хардверски решенија кои имаат купови со протокол со висока ефикасност. Нашите чипови најверојатно ќе ја формираат основата на изградбата на следната генерација на ESL мрежи.

Производи за ознаки ESL

2.13 Инчни дигитални ценовни ознаки

2.13 Инч

2.6 инчни ознаки за дигитални цени

2.6 Инч

2.9 Инчни дигитални ценовни ознаки

2.9 Инч

4.2 Инчни дигитални ценовни ознаки

4.2 Инч

2.13 инчни ознаки за дигитални цени

5.8 Инч

Опис на структурата

Опис на структурата на дигиталните ознаки на полица

Како функционира електронската етикета на полица?

Придобивките од ESL етикетата за електронска полица

* Обезбедува точни информации за цените и производот.
* Овозможува на барање, Промоции за цени во реално време.
* Ја подобрува маржата и ја зголемува продажбата.
* Ги намалува трошоците за работна сила и грешките.
* Ја подобрува лојалноста и задоволството на клиентите.

* Се интегрира со постоечките малопродажни системи.
* Централизирана администрација на сите уреди со целосна видливост
* Креирајте центри за маркетинг и промоција во продавницата
* Силен поврат на инвестицијата, Лесен за одржување.

Ултра ниска потрошувачка на батерија

Ултра ниска батерија
Потрошувачка

Цел терен -25~40

Цел терен -25~40

Bluetooth комуникација

Bluetooth комуникација

Лесно наоѓање

Лесно наоѓање

Ефикасност на трошоците

Ефикасност на трошоците

Лесно распоредување

Лесно распоредување

Екстремно тенка

Екстремно тенка

IOT Cloud за малопродажба

IOT Cloud за малопродажба

Безбедност

Лесно наоѓање

Апликации

Автоматски дигитални цени по електронски етикети на полицата

Автоматски дигитални цени

Продажбата на цените на етикетите за електронски полици се совпаѓа со софтверот за управување со етикети. Ова осигурува дека ниту еден проблем со брендирањето не го завртува интегритетот на цената, со што се зголемува точноста на цените. Загубениот приход за потценети ставки се намалува поради ова, бидејќи клиентите обично го предупредуваат персоналот за скапите производи, а не обратно. Автоматизираните дигитални цени во ESL системите ги намалуваат трошоците за работна сила за управување со цените, ја подобрува точноста на цените, и дозволува динамично одредување на цените. Динамичните цени им овозможуваат на трговците на мало да ги флуктуираат цените за да одговараат на побарувачката, креирајте промоции и ја зголемувате онлајн конкуренцијата.

ESL за ангажман на купувачи

Ангажман на купувачот

На современите купувачи обично им се потребни повеќе информации за различни производи, иако нивната достапност е посеопфатна од кога било. Без разлика дали се работи за историјата на производот, земја на потекло, или како да се рециклира производот, етикетата на електронската полица ги прави таквите дополнителни информации достапни за клиентите само со скенирање или допир на нивните паметни телефони. Купувачите можат да се вклучат во продавницата бидејќи етикетите на електронските полици секогаш се опремени со ознаки NFC. Ознаките NFC се лесни за употреба бидејќи ги пренасочуваат купувачите на нивната посакувана страница со само допир на компатибилен телефон. Може да користите QR-кодови на етикетата во случај да не е потребен NFC. Исто така, неопходно е да се користат посветени апликации ако е можно.

Управување со складиште со дигитални етикети на полиците

Управување со складиште

Ако сè уште користите етикети на полиците во управувањето со вашиот магацин, вреди да се инвестира во електронски магацински полици етикети, и нема да зажалите. Откако ќе почнете да ги искусувате предностите на ESL, ќе се прашувате зошто првично не ја прифативте технологијата. Електронските етикети на полиците на складиштето ја олеснуваат оптимизацијата на цените во вашиот бизнис. ESL располага со алгоритми за оптимизација на цените кои лесно се прилагодуваат според пазарните практики на вашиот клиент и цените на добавувачите. Електронските ознаки ги подобруваат профитните маржи и растот на приходите бидејќи ви дозволуваат да направите нагли промени на цените врз основа на одобренијата од вашиот обемен систем за податоци.

Пронаоѓање на патиштата на производот по дигитални ценовни ознаки

Пронаоѓање на патишта на производот

Етикетите на електронските полици предлагаат автоматизиран излез од проблемот со пронаоѓање пат на производот. Како што секој бренд е динамично позициониран, системот брзо одредува каде се сите производи на картата. Клиентите можат да ја користат алатката за брзо пребарување Pricer достапна на веб-пребарувањето или во киоскот за да ја пребаруваат позицијата на различни производи во продавницата. Купувачите можат удобно да пребаруваат производи во продавницата кога ќе поставите неколку тезги низ целата продавница. Освен тоа, можете да обезбедите едноставни QR-кодови кои се поврзуваат со мобилното брзо пребарување. Ова му овозможува на секој што користи паметен телефон да пристапи до пребарувањето.

Работење на продавницата по дигитални ценовни ознаки

Работење на продавницата

Користењето електронски магацински етикети на полиците ви помага да ги проширите операциите и ефикасноста на вашата продавница. Кога продавате разни стоки во вашата продавница, веројатно е дека промените на цените ќе дојдат во големи серии. Ова може да предизвика проблеми со персоналот бидејќи од вашите вработени ќе се бара да поминуваат многу време на непотребни задачи кои повеќето од нив ги сметаат за здодевни. Откако ќе почнете да ги користите електронските етикети на полиците, распределбата на персоналот во вашата продавница значително ќе се подобри. Тоа е затоа што вашите вработени ќе поминуваат многу време на опслужување и ангажирање со клиентите и тоа што е најважно.

Одржливост преку стопирање на трошење со дигитални ценовни ознаки

Одржливост преку Стоп за трошење

Природно пријателските пакети веројатно ќе ја зголемат лојалноста на клиентите и ќе додадат вредност на производите. Во денешно време, Неопходно е сопственикот на брендот кој оспорува водечки позиции на пазарот да има етикети за електронски полици. Етикетите го минимизираат отпадот предизвикан од пакувањето, за кои јавноста се повеќе е запознаена. Глобалните компании како Мекдоналдс веќе ги усвоија етикетите на електронските полици и ветија дека ќе ги направат нивните пакувања целосно рециклирани до 2025. Многу влади, исто така, спроведуваат строги прописи што продавниците треба да ги исполнат за да го спречат одржливото трошење. Притисокот на етикетите на електронските полици е вклучен, и нема сомнеж за тоа.

Што е етикета на електронска полица?

Сигурно сте премногу запознаени со досадните непријатности прикачени на хартиените етикети. Тие не се лесно лоцирани, не излегувајте лесно и се мака за справување. Етикетата за електронска полица е создадена за да ги спречи овие проблеми со паметни етикети.

Етикетите за електронска полица се електронски ознаки кои се користат за прикажување на цената на производите во малопродажба или продавница.

Етикетата на електронската полица се состои од лесни за поставување компоненти кои вклучуваат хардвер како на пр, електронски ценовници, закачалки или шини на кои се прикачени ценовниците. Сите етикети на Electronic Shelf може да се контролираат од централен серверски компјутер преку софтверски насочена локална мрежа. Преку кои нивните цени, датумите и другите информации за производот може да се ажурираат.

Иако електронските етикети на полици штотуку почнаа да добиваат огромна популарност, тие постојат некое време и поминале низ неколку технолошки достигнувања.

Технолошки развој на ознаки за електронски полица

Електронски етикети на полиците’ компоненти како што се типот на екранот, и, карактеристиките на мрежата за поврзување како што се; брзина, капацитет и опсег на батеријата, преку кој цените и другите информации за производите се ажурираат до етикетите на електронските полици кои треба да бидат прикажани на клиентите.

Типот на екранот за прикажување на етикетата на електронската полица што се користи, го одредува типот на комуникациската технологија која ќе се користи.

Во текот на децениите, овие две компоненти на етикетите за електронски полици беа оптимизирани со променливите технологии во развој на секоја ера.

Некои од промените вклучуваат:

Најраната генерација на ознаки за електронски полици

првата генерација: електронски ценовници во супермаркетите

Најраната генерација на етикети за електронски полица беше опремена со екрани со течни кристали. Исто како оние на калкулаторите.

Сликите на цените на производите во форма на цифри и броеви беа прикажани преку бројни и различни комбинации на збир на сегменти и линии или шипки. Преносот на информации од централниот компјутер до секоја од електронските ценовници беше постигнат преку рефлексија и прекршување на инфрацрвената светлина. Една од лошите страни на овој начин на прикажување и пренос е големата количина на енергија што е потребна за LCD екранот да прикаже слика.

Втора генерација – Радио пренос и генерирање на е-хартија.

Втора генерација

Напредокот во технолошкиот развој ги замени ESL LCD екраните со нов тип на екран чија визуелна претстава го имитира изгледот на цените на производите како вообичаено мастило на хартија. Ова беше постигнато со паметна употреба на електроди, капсули и електронски филм сместени во екранот. Во споредба со LCD, Е-хартијата бара незначителна количина на енергија за прикажување. Радио преносот што вклучува употреба на фреквенции се користеше во комуникацијата и преносот на информации за производите од екранот од главниот компјутер на секоја од поединечната етикета на електронската полица. Типот на фреквенција што може да се користи со Е-хартијата е со низок опсег, кои не можат да поддржат пренос на голема количина на податоци. Ова се покажа како проблем бидејќи ознаките со ниски податоци не можат правилно да ги прикажат информациите со висока содржина потребни за одреден производ.

Тековна генерација – луѓе контра

Тековна генерација: електронски етикети супермаркет

Третата генерација на етикети за електронски полици, технолошкиот развој сè уште го користи екранот за прикажување на е-хартија и радио преносот. Преносот на фреквенција беше поддржан со електронски и дигитални апликации што помага да се зголеми опсегот на фреквенција и преносот на податоци до речиси неограничен опсег (во зависност од типот кој ви одговара). Една од таквите нови дигитални апликации е речиси магичното технолошки чудо наречено луѓе контра. Ценовните ознаки на ESL може да се интегрираат со одреден софтвер или апликација што ви помага да го следите точниот број на луѓе околу одреден производ и кој бил околу одреден производ преку, сензори за движење, Bluetooth сензор, сензори за потпис на топлина и многу повеќе. Ова, не само што ја оптимизира безбедноста, туку ви помага и да го анализирате вниманието што го добива секој конкретен производ. Потоа можете да дејствувате според резултатот и да ја ре-стратегирате за да ја подобрите продажбата. Овој развој ги ослободи од недостатоците вклучени во поранешната генерација на ESL и ја оптимизираше ESL технологијата до совршени ESL карактеристики што ги користиме и ги гледаме околу нас денес.

Општи принципи на ESL

Во типична продавница за малопродажба, во просек од 80 до 100 Потребни се електронски етикети на полиците. Затоа, за користењето на ESL да биде трошок, моќ, и оперативно ефикасни, дизајнот за неговиот принцип на работа треба да го земе предвид овој голем број на потребни ESL.

Затоа, ESL компонентите се конструирани и оптимизирани за оваа цел.

Принципот на работа на ESL го вклучува начинот на кој хардверските и софтверските компоненти на етикетата на електронската полица комуницираат за да функционира оптимално.

Ова ги вклучува следните аспекти:

Општи принципи на ESL

Централизиран софтвер за управување

Ова е главниот софтвер одговорен за одржување и функционирање на етикетите. Го поставува централниот компјутерски сервер систем и ги внесува информациите потребни за конфигурирање на електронските етикети. Софтверот за управување со ESL, исто така, го гради и одржува мрежниот пренос преку кој информациите за производот што софтверот ги конфигурира во системот на централниот сервер може да се пренесат на етикетите на електронската полица и да се прикажат на клиентите.

Преносната мрежа или станица

Тоа е рутата преку која информациите конфигурирани од централизираниот софтвер за управување се доставуваат од централниот серверски систем до ценовните ознаки ESL.

Преносната станица обезбедува правилен пренос на информациите до етикетите ESL и го диктира опсегот до кој се пренесуваат овие информации.

Систем за прикажување

Системите за прикажување се бројните ценовни ознаки на ELS. Тие ги примаат и прикажуваат пренесените информации за производот на клиентите.

Компоненти на ESL

ESL системот е составен од компоненти на хардверот и софтверот.

Хардвер

Хардверските компоненти на ELS вклучуваат:

Електронски-полица-етикета-хардвер
 • ЕСЛ ценовни ознаки: вклучувајќи го дизајнот на колото на ценовните ознаки и електронските чипови потребни за тоа да функционира. На TI MSP432 најчесто се користи. Функцијата на ова коло е да ги прима информациите доставени од софтверот за управување.
 • Прикажувајте екрани кои најчесто се дисплеи со електронска хартија или течни кристали.
 • Адаптери или ограда за закачување на ценовните ознаки ESL
 • Комуникациски модул кој делува како медиум за пренос на информации. Употребените модули мора да имаат минимално просечно растојание на пренос од 30 метри.
 • Процесор или компјутер / сервер ќе служи како централна контролна станица, од кои ќе бидат насочени целосните дејства на системот ЕСЛ.

Софтвер

Софтверот ESL е веројатно најважната компонента. Постојат три типа на софтвер при поставување на Електронска етикета на полицата.
 • Првиот е централизирано управување кое поставува централен серверски систем и ги конфигурира информациите за производот.
 • Вториот софтвер е тој што му овозможува на комуникацискиот модул да ги пренесе информациите испратени од централниот серверски систем до станицата за прикажување.
 • Третиот тип на софтвер ги прима пренесените информации и ги претвора во форма што може да им се прикаже на клиентите на е-хартијата или на дисплејот со течни кристали..

Употреба на електронски етикети на полица

Електронските етикети на полиците се електронски ценовни ознаки. ESL се користи главно од сопствениците на продавници за малопродажба за прикажување на информациите за нивниот производ. Цените на ESL се поставени пред секој производ и информации како што се производите;
 • Цена
 • Нутритивна содржина
 • Датум на истекување
 • Тежина и големина
 • Преостанат производ на залиха
Типот на цената на ESL ги одредува прикажаните информации. Употребата на цената на ESL брзо се шири во други области како што е медицината, и фармацевтски производи при прикажување на рецептот на секој лек и други употреби.

Придобивки

 • Овозможува прецизно и лесно прикажување на цените на производите.
 • Тоа ви заштедува од трошоците за печатење нови етикети со секое флуктуација на цената.
 • ESL им го олеснува истражувањето на производите на клиентите и на тој начин, го подобрува задоволството на клиентите, на крајот го подига растот на вашиот бизнис.
 • ESL може да послужи како средство за безбедност, бидејќи може да се инсталираат специјални апликации за следење на движењето на клиентите преку топлински потпис и GPS локација.
 • ESL ја зголемува продуктивноста на вашата продавница/организација
 • ESL им дава сигурност на вашите клиенти во дадените информации за малопродажбата.
 • ESL ви заштедува пари за ангажирање дополнителен персонал за ажурирање на ознаките за цени и за едукација на клиентите за нутритивните факти на производите.

Недостатоци

 • Употребата на етикети за електронски полици ја негира потребата од одреден персонал, потенцијално да доведе до губење на работни места.
 • Работењето на софтверот за етикети за електронски полици бара одреден степен на професионална експертиза.
 • Мала софтверска грешка или грешка може да доведе до огромно губење на продажбата бидејќи потенцијално може да има многу голем ефект на бранување.
 • Поставувањето на етикетите на електронските полици може да биде скапо.

Видови на етикети за дигитални цени

Постојат различни видови на ESL врз основа на некои специфични карактеристики и по проширување, нивните брендови.

Секој тип на дигитална ценовна ознака се разликува и според неговата цена.

 • Некои од таквите карактеристики вклучуваат;
 • Напојување на батеријата
 • Опсег на модул за пренос
 • Преносливост
 • Големина на екран
 • Безбедност на шифрирање
 • Тип на пренос
 • Технологија на прикажување
 • Областа за прикажување, итн.
 • Работна температура

Некои видови дигитални ценовни ознаки:

Од Змеј гарда; М200, М280, М400, E213, E290, Модели E420

Со трониТАГ; BL15, BL21, BL29, BL58 модели.

Како почетник за прв пат се одлучува за ESL, можеби ќе бидете преоптоварени со оптоварување со кофа од избори без да знаете како да го изберете „вистинскиот“ ESL за вашата продавница за малопродажба.

Еве зошто создадовме решение за да ви помогнеме да ги изберете најдобрите пакети со ценовни ESL што најмногу ви одговараат.

Нашите карактеристики на решението за ознаки ESL

На КАТ давател на решенија нудиме пакети со ценовни ознаки на ESL познати како Портата на Њутн кои се со најдобра технологија и најсовремени карактеристики.

Од кои некои вклучуваат:

 • Оптимизиран централен систем сервер за ефикасност на работата од кој можете да чувате, контролирајте ги и конфигурирајте ги сите информации за вашиот производ.
 • Ултра-брза брзина на пренос и широк опсег:
  • може да се ажурира одново 2000 ЕСЛ ознаки во 5 минути
  • Зема помалку од 10 секунди и може да достигне врв со брзина од 0.1 секунди при ажурирање на ознака.
 • Екранот на цените на ESL е многу издржлив со капацитет да издржи шок од 323kg / m / sqm.
 • Ознаките се исто така отпорни на прашина и се отпорни на вода до одреден степен. Тие можат да бидат добро, потопен во метар длабока вода половина час.
 • Постои флексибилност во дизајнот на шаблонот за приказ. Од бројни готови шаблони до речиси неограничени сопствени опции.
 • Екраните на ознаките ESL на портата Newton имаат широк спектар на екрани од 1.6 до 11.6 инчи.
 • Бројната опција за над 60 RF каналите го оптимизираат комуникациското искуство до речиси надреално совршенство.
 • Софтверската конфигурација на Њутн ги прави ESL ознаките многу лесни за пронаоѓање и тоа ја зголемува нивната продуктивност и ефикасност на неколку начини.

Примена на електронски етикети на полици

Електронските етикети на полиците може да се применат во неколку полиња кои вклучуваат;

 • Во индустриите
 • Во автомобилската индустрија
 • Во модната индустрија
 • Во продавниците за козметика и лекови
 • Во салоните и продавниците за мебел
 • Во Настани
 • Во прехранбената индустрија и продавниците/продавниците за малопродажба на храна
 • Фармацевтски менаџмент и болници
 • Во туризмот

Во индустриите

ESL во индустрии

Електронските етикети на полиците може да се применат во индустриите на неколку начини. Централизираниот сервер би можел да послужи како централна контролна станица од каде што може лесно да се насочуваат и контролираат сите работи. Секоја фаза на производство и напредокот на производството на секоја фаза може лесно да се следат и означат со ESL софтвер и ознаки. Начинот на работа на секоја машина и нивната сегашна состојба на ефикасност, исто така, може да се следат од софтверот за централно управување и да се прикажуваат со етикети ESL за да се зголеми продуктивноста, спречување на несреќи и накратко, направете ја работата позабавна.

Во продавници и продавници на мало

esl-во-мало

Најчеста примена на етикетите ESL е во трговијата на мало. Етикетите ESL се користат за оптимизирање на информациите за производите и искуството за купување преку прикажување на цените на производите и други информации на ценовните ознаки на ESL. И, исто така, во општото одржување на производите. Оваа апликација се повеќе го подигнува растот на малопродажната индустрија.

Во туризмот

интуризам: дигитални ценовници за малопродажба

Водењето туристички бизнис може да биде и профитабилно и катастрофално. Употребата на ESL технологијата во туризмот е сигурен залог за профитабилност. Секоја цена се менува, ажурирањето на времето, па дури и бројот на луѓе на кои клиентот е следен на ред, може да се надгледува и прикажува од еден централен систем без малку напор. Ова секако го зголемува задоволството на вашите клиенти и како што вели популарната поговорка „среќните клиенти се среќен бизнис.’

Увид на пазарот и клучни наоди

резиме на esl-Market-inight-and-key-findings

Етикетата Electronic Shelf е индустрија во подем и напредува, а понатамошните истражувања и наоди и увид на пазарот се движат за сугерирање дека нејзината сложена годишна стапка на раст (CAGR) се очекува да биде на растојание од допир на 21% во текот на пет години почнувајќи од 2021 а завршува во годината 2025, и во парична смисла и бројки, се предвидува и се проценува дека ќе достигне повеќе од $3 милијарди во текот на годината 2027 се тркала наоколу. Ова е поради нивната постојана и зголемена популарност и зголемување на побарувачката како сигурен и ефективен метод за одредување на цените.

Други интересни наоди од разни други извештаи вклучуваат:

 • Зголемувањето и проширувањето на растот на пазарот на оваа технологија најмногу ќе бидат поттикнати од прифаќањето на оваа технологија за цените на продавниците.
 • Моментално, земјите во Европа и континентот на Европа како целина имаат голем придонес и имаат значителен процент во пазарниот удел на етикетата за електронска полица. Ова само се очекува да се зголеми во следните години поради законите кои ги штитат потрошувачите од лажни информации за производите и цените направени и спроведени од Европската комисија.. Исто така се очекува дека во иднина, Европа ќе биде одговорна за околу 49 – 50% на растот на пазарот на етикети и во рамките на тоа, Земјите Германија и Франција би поседувале значително поголем дел од пазарниот удел во споредба со другите европски земји.
 • Постоечката комуникација на блиско поле (NFC) Технологијата се предвидува да расте и да се зголемува и тоа е поради моменталното присуство на телефони (паметни телефони) кои сите ја содржат и користат Технологијата за комуникација на блиско поле, за што е познато дека е поекономично и енергетски поефикасно во споредба со другите.
 • Големи компании и корпорации, неодамна Panasonic од септември 2019 сега објавија дека планираат да воведат етикетирање на електронски полици во малопродажните индустрии и сектори на големите пазари како Индија за процесот на непречена и лесна синхронизација помеѓу информациите за производите на полицата.

Влијанието на COVID-19 на пазарот на етикети за електронски полици

Влијание на COVID-19-на-пазарот на електронска полица

Влијанието на пандемијата позната како СОВИД-19 се почувствува низ целиот свет, и секој сектор и важен пазар и индустрија го почувствува својот ефект, што е или позитивно или негативно. На континентот Северна Америка и Северноамериканскиот пазар на етикети за електронска полица, политиките на владата, најважно, Соединетите држави, кој според повеќе извори е еден од, ако не и земјата која претрпе и сè уште страда од ефектите на пандемијата, ја поттикнува употребата на етикети на електронски полици, но пандемијата принуди многу бизниси да се спакуваат и многу други мали бизниси сега се борат. Како резултат, многумина не можат да си дозволат да инвестираат во етикетата за електронска полица и тоа негативно влијаеше на пазарот во текот на пандемијата. Се очекува откако пандемијата ќе замине и работите ќе се вратат во нормала, би се зголемила побарувачката за етикетата на Electronic Shelf, со што ќе се поттикне пазарот.

Најнови трендови

најновиот тренд-на-есл

Во годината 2019, беше објавено дека пазарот за етикети за електронска полица вредел пријавен и проценет износ над $1 милијарди долари и неговата сложена годишна стапка на раст (CAGR) се проценуваше дека е околу 10% во рок од шест години почнувајќи од годината 2020 а завршува на 2026. Овие уреди, исто така, се прават и испорачуваат во различни земји низ различни континенти во светот и се проценува дека од година 2026, неговите вкупни единици продадени ширум светот би достигнале до 600 ознака за милион единици.

Во лицето на растечката технологија, автоматизацијата е возбудлива и примамлива перспектива во индустријата и потребата за тоа е една од растечките причини за растечкиот тренд. Употребата на електронски етикети на полиците би помогнала во точноста на цените на стоките на полицата на малопродажбата и ќе овозможи лесно ажурирање на информациите за производите и ќе обезбеди хомогеност низ целата мрежа.

Овие етикети за електронски полици користат технологија позната како Интернет на нештата (IoT). Ова е дефинирано како серија или број на објекти кои се физички и секој од објектите содржи сензори и софтвер способен за откривање и размена на информации со други уреди преку Интернет.. Се проценува дека ги има повеќе од 7 милијарди објекти поврзани со оваа технологија и се очекува само да се издигне, со предвидување дека до година 2025, сега ќе има вкупен број на 22 милијарда.

Овој тип на технологија е важен бидејќи ни овозможува да поврземе толку многу други објекти на интернет преку централен извор или уред и овие објекти потоа можат да бидат лесно достапни на интернет и информациите може да се добијат и пренесат преку мрежата.. Оваа технологија овозможува автоматизиран процес во други за да заштеди време, намалете ги трошоците и бидете поефективни. Оваа технологија покрива широка област и има распон на земја 20 земји.

Моментално, важните пазарни акционери бараат и го насочуваат својот фокус кон начин на спојување на вештачката интелигенција и Bluetooth технологијата со нивните понудени производи за да се поттикне и подобри интеракцијата и ангажманот помеѓу клиентите и сопствениците на продавници на мало..

Сегментација на етикетата на електронската полица

Сегментација на етикетата на електронската полица

Етикетата за електронска полица може да се подели или сегментира на различни поделби врз основа на различни барања или спецификации.

Врз основа на компонентите, тие можат да се поделат во групи кои се: Прикажува, Батерии, Примопредаватели и Микропроцесори.

Доколку се групирани според видот на производот, различните достапни групи или сегменти се: Целосна графичка електронска хартија (е-хартија), Сегментирана е-хартија и последната од нив е дисплејот со течни кристали (LCD екран). Е-хартијата е многу преферирана и се очекува да се зголеми побарувачката во иднина поради неговата енергетска ефикасност и неговата способност да проектира објекти во графика, додека дисплеите со течни кристали (LCD екран) се поскапи за купување и имплементација.

Според големината на нивните дисплеи, достапните сегменти се помалку од 3 инчи, помеѓу 3 – 7 инчи, од 7 – 10 инчи и повеќе од 10 инчи.

Поделени и сегментирани по технологија, сегментот што постои се радиофреквентната технологија, Инфрацрвена технологија, Комуникација во близина на терен (NFC) технологија и некои други помали сегменти. Инфрацрвената технологија ESL се очекува да ја зголемат побарувачката, додека во близина на Теренска комуникација (NFC) исто така се очекува да биде добро баран како резултат на неговата способност да ги поедностави интеракциите со клиентите.

Доколку се сака и овие да се поделат според типот на краен корисник, двата сегменти овде се малопродажниот сегмент (кој ги вклучува супермаркетите) и индустрискиот сегмент.

Доколку сакате дополнително да ги разложите и сегментирате ознаките на етикетите на електронската полица според нивниот регион или регион на употреба, тие можат да се поделат на четири сегменти кои се: Северна Америка, Европа, Азија Пацифик и последниот сегмент според оваа класификација е Остатокот од светот. Како што беше наведено претходно, Европа е мнозински дел од пазарниот удел и се очекува само да се зголемува со текот на времето, иако Латинска Америка која вклучува земји како Аргентина и Бразил се прогнозира дека ќе има најголема стапка на раст.

Што трговците на мало мора да земат предвид при имплементирање на етикети на полиците за електроника

Етикетите на Electronic Shelf звучат како интересен и атрактивен технолошки предлог кој е усвоен од многу трговци на мало со многу повеќе размислување и подготовка за прифаќање на технологијата во наредните години, и се охрабрува, но непосредно пред секој трговец на мало да скокне на етикетата на Electronic Shelf, има некои прашања што треба да се постават и некои работи што треба да се разгледаат пред да започнете со усвојување и спроведување.

 • Физичкиот распоред на продавницата е важен за да им се овозможи на радиофреквентните сигнали слободно да патуваат низ продавницата или малопродажниот центар без предмет да го попречува преносот.
 • Кој се справува со цените на стоката? Дали е тоа одредена гранка на се цените утврдени од централен извор?
 • За да изберете која етикета за електронска полица е најдобра за вас, прво треба да ги разгледате различните достапни и да донесете одлука за тоа кој изглед најдобро привлекува и е погоден за вас и за малопродажбата..
 • Трошоците за купување и имплементација на технологијата. По анализата на различните видови и типови, заедно со нивните различни трошоци, сега можете да донесете информирана одлука за најисплатливиот систем.
 • Ќе мора да дознаете кои од етикетите за електронска полица продавачите или продавачите нудат поддршка и се подготвени да ги обучат и соодветно да ги едуцираат работниците за процесот на користење на системот.
 • Доколку има нова технологија во иднина, дали постоечката технологија може беспрекорно да се надгради или треба да се укине целиот систем и да се изгради новиот од нула?

Како работи?

како-работи-esl-tag-работи

Сите предмети содржат електронски ознаки за цени на полица кои ги прикажуваат трошоците или цената и други информации за објектот на екранот. Сите други објекти во продавницата се поврзани на истиот централен сервер, така што секогаш кога има промена или ажурирање на цената, промената е влезна и автоматски се ажурира на сите соодветни објекти поврзани на мрежата. Ова на работниците им заштедува време и енергија за рачно да мора да ја менуваат секоја цена во продавницата секогаш кога има ажурирање.

Колку чинат електронските ценовници?

Трошоците за електронските ценовници се разликуваат и се менуваат според видот на ознаките и големината на електронската ознака, но во просек една електронска цена чини околу $10, така што ќе треба да го помножите со бројот на предмети во продавницата и бројот на ознаки што ќе ви требаат за нив. Секој систем на ценовници, исто така, треба да биде контролиран од софтвер и станица што контролира, работи и ги регулира информациите и цените на предметите на продажба. Една базна станица може удобно да контролира илјада ценовни ознаки и секоја базна станица има цена од околу $150.

Како еден оригинален производител на етикети за електронска полица, MOKO ќе обезбеди подобра цена и истовремено гарантира висок квалитет. Ние сме една од вашите најдобри компании за етикети за електронски полици’ избори.

Дигиталните ценовни ознаки го менуваат процесот на цена