Со искористување на нашата експертиза во вградените сензори, iot технологии, портал и сопствен развој, MOKOSmart може да понуди iot услуга од крај до крај за вашиот проект -- од прототип до готов производ.

IoT уреди и сензори

Поврзување на технологии

Нашата услуга за IoT

• Имплементација на IoT од крај до крај
• Прототип & Доказ за концепт(PoC)
• Консалтинг за IoT & Проценка на проектот
• Реплатформирање на IoT, Функционални и технички надградби
• Решавање проблеми на вашата постоечка IoT технологија
• Развој на екосистем на апликации за крајни корисници

Други услуги

• Тестирање на софтвер
• Техничка поддршка
• Масовно производство
• Хардверско поврзување
• Приспособете го логото&АПП
• Развој на фирмвер
• QA и QC испитување
• Дизајн на куќиште & Производство
• Дизајн на ПХБ & Собрание & Производство
• Услуги за сертификати(на,ОВА,FCC,RoHS,ETL)

IoT инфраструктура

Компаниите за услуги на IoT се зголемуваат на глобално ниво, при што аналитичарите предвидуваат дека до година 2020, помеѓу 20 и 50 милијарди трикови ќе бидат поврзани низ целиот свет. Тоа е центар-овозможувач за хипер-поврзана деловна грижа и примарен двигател на дигиталната трансмутација и бизнис концепција.

Како што развојот на услугите и технологијата на интернет на нештата никнуваат и се претвораат во поглавна технологија за бизнис концерн, компаниите ќе бараат да се обезбеди правилно стекнување во рамките на нивниот систем за користење и справување со оваа технологија. За жал, Дефицитот на соодветните вештини има многу аранжмани за ставање во мирување нивните проекти за дигитализација.
Професионалните услуги и решенија за IoT генерално се состојат од неколку нивоа на интеграција на компјутерски хардвер/софтверски систем:

• Уреди & сензори
• Поврзување
• Порта
• Облак инфраструктура
• Пресметување на рабовите
• Апликативна програма

Случаи за употреба на IoT услуги

Логистика

IoT услугите овозможија IoT решенија за логистичката индустрија кои овозможуваат управување со возниот парк во реално време и зголемена ефикасност на транспортот: 1.Следење на товарот во реално време 2.Оптимизација на рутата

Паметен дом

IoT услугите служат и за услуги за развој на IoT за паметни домови и работни места, кои го претвораат стилот во кој го живеете вашиот живот:
1.Наредба за следење на енергијата 2.Управување со апарати за домаќинство 3.Оценување на домашните околности

Производство

IoT услугите растат апликации овозможени за IoT за градежната индустрија кои можат да помогнат во производството во фабрика и IoT автоматски да ги следи циклусите на развој на уреди:
1.Следење на протокот на производство 2.Оптимизација на пакување

Здравствена грижа

IoT-услугите овозможија IoT-апликации за здравствена заштита кои обезбедуваат леснотија во снимањето на податоците, да се има подобра грижа за пациентите и да се добијат виталните елементи на пациентите преку IoT уредите:
1.Синхронично снимање и следење
2.Известувања и известувања
3.Следење на контакти
4.Асортиман на податоци и анализа

Земјоделството

IoT технологијата го прави земјоделството поинтелигентно во такви области: 1.Температурна и влажна состојба
2.Автоматизација на емисиите и контрола на стаклена градина
3.Управување и планирање на културите

Продавница за малопродажба

Некои од нашите IoT услуги за малопродажба вклучуваат:
1.Маркетинг на близина
2.Маркетинг анализа

Училиште

Со IoT сензори вградени во беџети или часовник,Локацијата на учениците и наставниците може да се следи во реално време за паметно управување со пријавувањето.

Владата

На владата и треба IoT технологија за градење град:
1.Управување со уличното и транспортното осветлување
2.Следење на полнењето на EV

Туризам

Туристичката индустрија е преплавена со луѓе,IoT е тој што ја подобрува ефикасноста на персоналот во туризмот:
1.Пријавување автоматски
2.Следење на средства
3.Туристички публицитет и известување

Случаи за употреба на IoT услуги

Индустриски IoT (IIoT) додава машини, пресметување во облак, аналитика, и луѓето заеднички да го подобрат извршувањето и продуктивноста на индустријализираните процедури. Со IIoT, индустријализираните компании можат да ги дигитализираат процесите, трансмутира модели на бизнис загриженост, и ги олеснуваат перформансите и продуктивноста, при намалување на отпадот

Транспорт

1.Управување со флота:
• Have smart transportation contracts
• Supervise your driver’s conduct
• Supervise the path and site your vehicle
• Supervise your active consignment

2.Следење на тежината:
• Optimize the consignment
• Plug Profit leaks out
• Keep off overcharging Fines
• Eradicate pilferage

3.Транспорт на последната милја:
• Arrange better delivery routes
• Connected to your clients
• Track record of mobile proof of delivery
• Supervise vehicle trips

Нафта и гас и електрична енергија

1.Откривање на истекување:
• Find out line leakage immediately
• Catch immediate notifications
• Find out gas leakage anywhere
• Supervise transport in distant areas

2.Мониторинг на резервоарот:
• Check on oil level
• Check on water pressure
• Supervise temperature
• Check on demand supply

3.Надзор на нафтената флота:
• Optimize transportation routes
• Track record position and handle routes of fleets
• Remotely supervise the carrier weight
• Supervise the active consignment

Вода

1.Паметно решение за читање:
• Allow flexible billing cycle
• Eliminate manual reading
• Water consumption behaviour tracking
• Optimize demand supply

2.Решение за следење на ниво:
• Bring down stock handling cost
• Bring down water wastage
• Anticipate future water requirement

3.Надзор на квалитетот на водата:
• Measure conduction
• Measure TDS
• Measure salinity
• Measure pH scale

Како да распоредите IoT во вашиот бизнис?

Според резултатите од истражувањето, како да бидете сигурни дека вашиот прв проект за IoT ги поддржува вашите очекувања? Еве ги трите работи што компаниите го проектираат нивниот прв проект за IoT.

1. Темелно наведете ја вашата идеја и проект за извршување на IoT:
Извршувањето на проектот за IoT е како одење во теретана. Речиси сите од нас се придружуваме на агитација на завршните резултати без да актуелизираме колку време и напорна работа е потребно за да се стигне до таму. Така, поминете добро време во потрагата, проектирање, и фаза на докажување на концептот за да се намали стапката на неуспех.

2. Избор на соодветни решенија за IoT платформа:
Интензивната потреба за IoT платформа е да се донесат објекти во сајбер просторот. Без разлика дали е тоа програма за IoT, програма за управување со поврзување, програма за облак IoT, или информативна платформа - мора да биде способна да поддржува 100s/1000s/1000000s конектори на уреди во исто време и да ви дозволи лесно да ги конфигурирате вашите трикови и системи за непречен пренос од машина до машина.
Еве неколку точки што подобро е да ги земете предвид врз основа на вашето барање откако ќе ги анализирате IoT платформите:
• Поврзување
• Безбедност и тајност
• Прием на податоци
• Хардвер
• АПИ пристапување

3. Градење на првиот прототип на IoT:
Еволуцијата на сликата ви дозволува да ги откриете минималните параметри пред целосното распоредување на вашиот IoT проект. Комплетната слика симулира суштински состојки на нето IoT-производот.

Изберете ја вистинската опција за поврзување со IoT

Интернет на нештата, демонска технологија која го спојува практичното со материјалот за да предложи побрза иднина, продолжува да ги привлекува играчите на пазарот и вложувачите со својот неограничен потенцијал. Следствено, обрнувањето намерно внимание на одличниот избор на поврзување е од витално значење за успехот на IoT проектот бидејќи помага во преземањето на целата команда над вашите светли текови на податоци. Постојат следниве опции за поврзување со IoT:

Елементи кои треба да се земат предвид

Покрај горенаведеното, Исто така е значајно да се процени следново при изборот на соодветната опција за поврзување со IoT:

• Price: Звучи забележливо, но резултатите од поврзувањето на IoT можат многу да променат во цената. Исто така, клучно е да се земат предвид првите трошоци за поставување и тековните оперативни трошоци.

• Your topical system: Вреди да се уверите дали системот на кој работите може да направи резервна копија од пристапот за поврзување на IoT. Неколку може лесно да се спојат, заштедувајќи го вашето време и пари.

• Scalability: IoT-поврзувањето е сè за моќта за размерување и докажување во иднина на вашето деловно претпријатие - но неколку решенија (наведено како врзано поврзување) се понефлексибилни од другите. Затоа, бидете свесни за вашите идни планови за раст додека избирате одговор за поврзување на IoT.

• Deployment position: Погрижете се да извршите целосна проверка на вашата локација и уверете се дека е соодветно да работите покрај претпочитаното решение за поврзување.

На просперитетните IoT проекти им треба длабинско аналитичко размислување и проектирање. MOKOSmart го спроведува нашето пребарување и одржува одржливи иновации за повеќе индустрии.