комплет за развој lora
MKL62ST-DT

Комплет за развој базиран на LORAWAN®

Повеќекратни комуникациски протоколи LORAWAN® V1.0.3 и BLE V4.0

комплет за развој loraФирмверот со отворен код го носи вашиот производ на пазарот побрзо

комплет за развој loraРазновидност на периферни интерфејси

комплет за развој loraArduino NANO конекцијата е компатибилна

комплет за развој loraПоддржете ја командата AT за промена на параметрите

Алијанса_хоризонтален_член
LORAWAN Одбор за развој
ВОВЕД НА ПРОИЗВОДОТ

MKL62ST-DT е мал, развојна табла со отворен код IoT специјално дизајнирана за модул MKL62BA базиран на MOKO LORAWAN®.

SMP32 чипот со мала моќност се користи како надворешен MCU, и тој е интегриран со сензорот за температура и влажност Sensirion SHT30. Со извршување на фирмверот за демо апликација обезбеден од MOKO, корисниците можат брзо да се запознаат со мрежата базирана на LORA® и да ги видат податоците за сензорот за температура и влажност на мрежниот сервер базиран на LORAWAN®.

Корисниците исто така можат да поврзат различни надворешни сензори преку богат периферен интерфејс за брзо дизајнирање и потврдување на јазол-уред базиран на LORA®. Згора на тоа, бидејќи конекцијата Arduino NANO е компатибилна, ќе биде лесно да се започне процесот на дизајнирање апликација базирана на LORA®.

LORAWAN Одбор за развој
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ
икона

Поддржува стандарден протокол базиран на LoRaWAN®

икона

Интерфејсот за напојување има целосен анти-бран, ESD, и анти-обратна врска, и други заштитни функции

икона

Обезбедува интерфејс за поврзување со литиум-јонска батерија, заедно со интегрирано коло за управување со полнење и празнење на литиумска батерија

икона

CP2102 USB-UART чипот обезбедува сериска порта функција за да го олесни преземањето на програмата и дебагирање на печатењето информации

икона

Обезбедува програмски интерфејс за сериски порти на модул базиран на SMT32 и LoRaWAN®

икона

Компатибилен со интерфејсот Arduino NANO

икона

Нуди разновидни периферни интерфејси, вклучувајќи UART, ГПИО, АДЦ, I2C, СПИ, и NFC

икона

Нуди разновидни периферни SHT30 сензори, прекинувачи, и LED диоди

LORAWAN Одбор за развој
СПЕЦИФИКАЦИИ

LoRa безжична спецификација

Модул LORAWAN

MKL62BA/MKLC68BA

Протокол

LORAWAN V1.0.2 и BLE 4.0

LORA TX Power

Максимум 21 dBm

Антена LORA

Антена за интерфејс IPEX

Физички параметар

Димензија

80mmx36mmX12mm

Параметар на апликација

MCU

STM32L151C8T6A

Флеш

64КБ

RAM меморија

32КБ

Напојување за напојување

3.7V Li-батерија на полнење или USB-Type-C

Излезен напон

5V или 3.3V

Излезна струја

Максимум 500 mA

Периферен интерфејс

УАРТ,ГПИО,АДЦ,I2C,СПИ,NFC

Внатрешен периферен уред

Сензор SHT30,4xLED,2x-прекинувач

Приказ

ПОДАТОЦИ