MKLC68BA

Модул LoRaWAN

MKLC68BA е стандарден LoRaWAN јазол модул дизајниран и произведен од MOKO technology Ltd.. Модулот се интегрира со водечкиот светски Nordic Semiconductor nRF52832 (СТАНА) и Semtech LLCC68 (LoRa) чипсети, обезбедувајќи ултра ниска потрошувачка на енергија со одлични перформанси на трошоците користејќи ја радио врската LoRa и локалните BLE конекции.

• Изведба на повисоки трошоци во споредба со MKL62BA
• Посоодветно за сценарија за комуникација LoRaWAN во непосредна близина, како што се паметните водомери

Карактеристики на производот

> Вграден стандарден протокол LoRaWAN и го поддржува целиот свет LoRaWAN фреквентен опсег
> Bluetooth v4.0 - нордиски nRF52832
> Вградена керамичка антена BLE
> U.FL за надворешна антена LoRa
> Вграден TCXO за подобрување на стабилноста на високи фреквенции

> Поддржува команда AT за конфигурирање
> Компактен отпечаток и 33 пинови со SMT пакет
> Стандардна моќност на BLE TX 0 dBm
> Чувствителност на BLE RX: -96dBm
> Ултра ниска потрошувачка на енергија

Апликација

Технички опис

Изведба на Лора

Протокол LoRaWAN

V1.0.3

LoRa фреквенција

MKL68BA-US915 поддршка US915/AU915/AS923 MKL68BA-EU868 поддршка EU868/IN865

Tx Моќ

Макс 21 dBm

Чувствителност

Опсег

обезбедувајќи ултра ниска потрошувачка на енергија со извонреден безжичен опсег користејќи ја радио врската LoRa и локалните BLE конекции(во слободен простор 5dBi)

Механички дизајн

Димензии

24mm x 19 mm x 2,8 mm

Хардвер

MCU

NRF52832

Флеш

512КБ

RAM меморија

64КБ

Интерфејс

Вкупно 34 пинови

Напојување напон

3.3В.

Тековна TX(Лора + БЛЕ)

Максимум 115 mA

RX струја(Лора + БЛЕ)

6.4mA

Струја за спиење

7меѓу другите

Напојување

1.75V до 3.6V

Bluetooth перформанси

Bluetooth® (СТАНА)

обезбедувајќи ултра ниска потрошувачка на енергија со извонреден безжичен опсег користејќи ја радио врската LoRa и локалните BLE конекции

Фреквенција

2.402 - 2.480 GHz

Пренос на енергија

0 dBm

Опсег

До 50 m на слободен простор

Опции за антена

СТАНА (Внатрешна) чип антена

Вграден керамички чип

LoRa (Надворешни)

U.FL. (IPEX) конектор за надворешна антена

Спецификација на апликацијата

Работна температура

-40 ˚ C до +85 ˚ C (VCC 3.3 В.)

Температура на складирање

-40 ˚ C до +85 ˚ C

CE сертификати

Во тек

FCC сертификати

Во тек

Сертификација на LoRaWAN Alliance

Во тек

Разно

Без олово и усогласен со RoHS