MK13 Dule-Core Bluetooth 5.2 Модул

  • 512kB+64kB RAM и 1MB+256KB флеш меморија
  • Двојадрен Arm® Cortex®-M33
  • Nordic® Semiconductor nRF5340 SoC решение
  • Високо флексибилен мултипротоколен SoC кој најдобро одговара за ANT+, СТАНА, Нишка (802.15.4) безжични апликации со ултра ниска моќност, и Зигби
  • Функционира на широк опсег на работна температура што може да се прошири
  • Има доволно меморија за поддршка на лесни до интензивни задачи
  • Поддржува повеќе форми на Bluetooth конекција
  • Функционира преку Nordic Semiconductor nRF5340 dual-core Bluetooth 5.2 SoC
MK01 Најмала икона за сертификат за Bluetooth Mosule

Инструкции за производот

Серијата MK13 е многу флексибилен и моќен Bluetooth® 5.2 модул кој се базира на Nordic® Semiconductor nRF5340. Тоа е првиот безжичен SOC во светот кој доаѓа со два процесори Arm® Cortex®-M33.

Модулот комбинира два флексибилни процесори, работна температура со плафон од 105 °C, и напреден сет на функции. Овие аспекти го прават идеален избор за професионално осветлување, LE аудио и напреден уред за носење, меѓу другите IoT апликации.

МК13А

MK13A интегрира PCB антена со високи перформанси.

МК13Б

MK13B користи u.FL конектор и бара надворешна антена.

Спецификации на производот

Вид на спецификација Детали
Општо
Главен чип Нордиски полупроводнички nRF5340 Bluetooth со две јадра 5.2 SoC
Меморија 512kB+64kB RAM меморија со мало протекување и блиц од 1MB+256kB
Димензии 21mm x 13,8 mm x 2,3 mm
Антена MK13B – Надворешна антена од 2,4 Ghz
MK13A – ПХБ антена за трага
Пакет 22 LGA влошки + 34 дијаметри на полудупки
Работна температура -40 до 85°C Може да се прилагоди на продолжена индустриска температура од -40 до + 105 ° C
Процесор DSP инструкции и 128/64 MHz Arm Cortex-M33 со FPU
Радио
Фреквенција 2402MHz - 2480 MHz
Bluetooth карактеристики Bluetooth со мала енергија
Наоѓање насока преку Bluetooth (AoA/AoD)
1M LE PHY/2M LE PHY (Голема брзина) (Голем дострел)
Bluetooth мрежа
Bluetooth звук со ниска енергија
Екстензии за рекламирање
АДС #2 (Алгоритам за избор на канал #2)
Безжичен протокол Комерцијален NFC/Bluetooth ниска енергија/Zigbee/Thread/802.15.4/ANT/2.4 GHz
Моќност
Напон на напојување 1.7V – 5,5V
Излезен напон 1.8 V до 3.3 V регулирано снабдување за надворешни компоненти
Регулатор на напојување Префрлен регулатор за поставување на DC/DC бак
Интерфејс
Аналогни интерфејси 12-малку, 200 ksps ADC
Компаратор за општа намена
Компаратор со мала моќност
Дигитални интерфејси 32 MHz SPI со голема брзина
12 Mbps USB со целосна брзина
УАРТ (CTS / RTS)/I2S/TWI/PDM/PWM/QDEC
96 MHz шифриран QSPI
NFC Комуникација во близина на теренот (NFC-A) ознака
ГПИО 46 флексибилни IO за општа намена

Апликации

Позитивната работа за карактеристиките и спецификациите на овој модул е ​​што тие го прават разноврсен во однос на случаите на употреба. Можете да го искористите за задачи во мирување со мала моќност или за употреба со голема моќност. Некои од најчестите случаи на употреба вклучуваат:

Напредни уреди за носење

Професионално осветлување

Аудиото

Документација

Тип Наслов Датум
Кратко за производот MK13_Bluetooth_Module_Datasheet.pdf 2022-12-29