Претходна
Следно

MK117NB

MOKO LTE-NB/LTE-M1
ПАМЕТЕН ПРИКЛУЧОК

Номинална струја

  • Американски приклучок оценет 15А
  • Приклучокот за Обединетото Кралство оценет 13А
  • ЕУ/FRA приклучок оценет 16А

Точност на моќноста

  • 0.5%

Точност на моќноста

  • Не е потребен Hub/WiFi.
  • Широк опсег на напонска поддршка.
  • Може да се интегрира за работа со вашиот сопствен сервер за понатамошна апликација за развој
  • Кодот на APP и SDK за мерење енергија може да се обезбедат бесплатно, отворени за светот и дајте им можност на сите да ги користат лесно во постоечки бренд.

Краток вовед

Паметниот приклучок MOKO LTE-NB/LTE-M1 MK117NB е вграден во стандардниот фирмвер на MOKO, може да се поврзе со различни MQTT сервери како што е EMQTT, Комарец, и други ваши сопствени облак сервери. И, исто така, може да работи со AWS iot, Алијун јот, погодно и брзо ви помага да го завршите развојот на целиот систем.

Со производите за паметен приклучок MK117NB и вашиот сервер, може да се користи за далечинско управување со прекинувачите за оптоварување, како и за следење на потрошувачката на енергија на товарот. Иако производот го носи името NB socket, но поддржува и EMTC и GSM комуникација, корисниците можат да го изберат соодветниот мрежен систем според нивната сопствена мрежна околина.

Индикатор за потрошувачка на оптоварување

RGB LED прстенот ќе ја менува бојата според моќноста што ја користи приклучениот товар. Удобен начин за корисниците интуитивно и брзо да ја доловат промената на моќноста на товарот.

Медицински мониторинг на ладење

Кога штекерот е поврзан со фрижидерот за лекови, корисникот може да ја следи работната состојба и потрошувачката на енергија на фрижидерот на серверот во секое време. Ако штекерот е исклучен од серверот, Wi-Fi пораката може да се користи за да се информира корисникот да се справи со неа. Ако треба да го задржите напојувањето вклучено, можете да поставите стандардно штекерот да биде вклучен.

Интелигентно управување со лабораторија

Приклучокот може да ги следи податоците за потрошувачката на енергија на експерименталната опрема во реално време и далечински да ја контролира состојбата на прекинувачот на приклучокот, и направи анализа на сметки и план за управување со енергија според податоците за моќноста. Не само што можете да го поставите времето за автоматско префрлување, но исто така можете брзо да најдете стари, неефикасни или ненормални апарати врз основа на податоците за напојувањето пријавени од штекерот. Покрај тоа, кога напонот/струјата/моќноста на електричниот апарат го надминува безбедниот опсег, штекерот автоматски ќе се исклучи.

Автоматизација на земјоделско наводнување

Приклучокот се користи со сензорот за температура и влажност на почвата. Кога влажноста на почвата е ниска, серверот го контролира штекерот за да ја вклучи пумпата за вода за наводнување на почвата. Кога влажноста на почвата ќе ја достигне соодветната вредност, штекерот веднаш се исклучува и го запира наводнувањето. Покрај тоа, Корисникот може да ја следи и потрошувачката на енергија во реално време на машината за пумпа.

Технички опис

Електрични

Оценето оперативно напојување

100-240VAC, 50/60Hz

Животен век на прекинувачот за реле

100,000 времиња

Максимален капацитет на носивост

16A/240VAC

Точност на моќноста

< ±0.5%

Комуникација

Контролен модул

nRF52 серија

Мобилен модул

BG95

WAN комуникација

NB-IOT/eMTC/GSM

Фреквентни опсези

NB-IOT:
B1/B2/B3/B4/B5/B8/B12/ B13/B18/B19/B20/ B25/B28/ B66/B71/B85

eMTC: B1/B2/B3/B4/B5/B8/B12/ B13/B18/B19/ B20/B25/B26/ B27/B28/B66/B85

GSM:
850/900/1800/1900 MHz

Протокол

BLE5.0

Безбедност

Облак платформа MOKOSmart MKGW1 Gateway IOT

Тип на антена

Вградена антена

SIM картичка

Поддржува SIM и eSIM

Физички

Димензија

103mm*61mm*34,5mm

Опсег на влажност на околината

0~95% RH (Без кондензација)

Опсег на амбиентална температура

0°C ~ 40 °C

Температурен опсег на складирање

-10°C ~ 50 °C

Тип на приклучок

ЕУ/САД/ФРА/Велика Британија

Материјал

ABS + компјутер

Детали за хардвер

Ако стандардниот фирмвер на MOKO не е соодветен за вашата апликација, MOKO, исто така, ве поддржува да развивате сопствен фирмвер базиран на хардверот MOKO
Целосно сертифицираните релеи за индустриска класа се сигурни во перформансите
Целосно сертифицираните релеи за индустриска класа се сигурни во перформансите
Вградениот EEPROM се користи за локално снимање на потрошувачката на енергија
Вградениот EEPROM се користи за локално снимање на потрошувачката на енергија
Дизајн на тока и завртка, горниот и долниот капак е цврсто споен
Дизајн на тока и завртка, горниот и долниот капак е цврсто споен
Професионален чип за мерење на броила RN8209C
Професионален чип за мерење на броила RN8209C
Метални материјали со високи перформанси, стабилен и сигурен
Метални материјали со високи перформанси, стабилен и сигурен
Флексибилно дефинирајте различни инструкции со RGB LED
Флексибилно дефинирајте различни инструкции со RGB LED
Обезбедете SDK за мерење бесплатно, интегрирање на SDK и одговара на MOKO фабричката калибрација процес може да се добие 0.5% точност на моќноста
Обезбедете SDK за мерење бесплатно, интегрирање на SDK и одговара на MOKO фабричката калибрација процес може да се добие 0.5% точност на моќноста
Дизајнот строго ги следи стандардите за сертификација

Стандарди на САД:
LVD: VDE 0620 / БС 1363 / NFC 61-314 / НА 61058-1 ЕМС: НА 301 489-1&-52 RF: НА 301 908-13 ЕМП: НА 50360

Стандарди на САД:
LVD : UL 498A, на 60730 ЕМС : FCC ДЕЛ 15C RF: FCC ДЕЛ 24E
Дизајнот строго ги следи стандардите за сертификација

Стандарди на САД:
LVD: VDE 0620 / БС 1363 / NFC 61-314 / НА 61058-1 ЕМС: НА 301 489-1&-52 RF: НА 301 908-13 ЕМП: НА 50360

Стандарди на САД:
LVD : UL 498A, на 60730 ЕМС : FCC ДЕЛ 15C RF: FCC ДЕЛ 24E
Професионален отпорник за земање примероци на струја за да се оптимизира точноста на моќноста
Професионален отпорник за земање примероци на струја за да се оптимизира точноста на моќноста
Дизајн на колото за напојување со AC-DC со низок бран и низок шум
Дизајн на колото за напојување со AC-DC со низок бран и низок шум
Флексибилен метод на распоред, може брзо да ги замени модулите за безжична комуникација според вашите сценарија
Флексибилен метод на распоред, може брзо да ги замени модулите за безжична комуникација според вашите сценарија

Сервис на МОКО

MOKO обезбедува едношалтерски услуги од дизајн до производство. Според вашите потреби, MOKO поддржува различни и флексибилни методи за соработка за ефикасно да се заврши проектот и производот.

Повеќе опции за OEM&ODM услуга

Произведено според вашата дизајнерска датотека

Соработувајте со MOKO за развој на нови производи,така што искуството во дизајнот и производството може брзо да се примени на вашата специјална апликација

Флеширајте го вашиот сопствен фирмвер базиран на стандарден хардвер MOKO
>Шематски дијаграм бесплатно >SDK за мерење енергија бесплатно

Директна употреба на MOKO стандардните производи, може брзо да се интегрира и да се пласира на пазарот
>Код на АПП бесплатно