Претходна
Следно

H2 Навигациски светилник во затворен простор

  • IP67 Водоотпорен
  • Достапни се дополнителни сензори за движење
  • H2 економичен и сигурен, главните клучеви за распоредување на вашите светилници
  • Компатибилен со iBeacon и Eddystone (UID, URL-адреса, ТЛМ) во исто време.
  • Од 30 до 40 месеци на траење на батеријата (CR2477) рекламирање еднаш во секунда.
MOKOSmart Beacon

Опис

Навигацискиот светилник H2 е еден од вашите најдобри избори за решенија за следење навигација во затворени простории. Се заснова на дизајн од 2,4 GHZ, и може да се пофали со водоотпорно ниво од IP67. Покрај емитувањето на сопствената MAC адреса, светилникот за навигација H2, исто така, ја емитува јачината на сигналот Bluetooth, што е RSSI информација. Според информациите на RSSI, толку поблиску е Bluetooth приемникот до предавателот, толку е посилна јачината на сигналот, и обратно. Кога јачината на сигналот слабее, односот помеѓу јачината на сигналот и растојанието од предавателот може да се определи преку трансформација на јачината на сигналот.

Карактеристики

Bluetooth со мала енергија

Чипсет со ултра ниска потрошувачка на енергија серија nRF52

Поддржете 5url емитување

Ажурирање на фирмверот преку воздух (ОТА)

Логото и бојата се приспособливи (MOQ)

Обезбедено со своја сопствена конфигурација (MOQ 50 единици)

100% Прилагодливи параметри преку апликација (Андроид и iOS)

Спецификации

Големина(H * W * L) 48.5 * 48.0 * 14.7мм
Модел на батерија CR2477
Капацитет на батеријата (mAh) 1000mAh
Стандардно траење на батеријата До 5 години
Батеријата може да се замени Да
Макс опсег 100м(+4dBm)
Водоотпорен Да IP67
Протоколи iBeacon & Eddystone: UID, URL-адреса, ТЛМ Услуга Гатт за конфигурација на Едистоун
Ажурирање на фирмверот ОТА
Метод на приврзаност Носливо, 3М двострана налепница
Вграден сензор Движење LIS3DH
Додавање Tech РФИД, RGB
Сертификација CE & FCC

Документација

Тип Наслов Датум
Лист со податоци за производот H2 Indoor Navigation Beacon Product Brief – V1.2.pdf 2022-12-29
Кратко за производот H2 Product Specification_V1.0.pdf 2023-2-6

Екран H2 Beacon

Апликации

Н2 место светилник

Како ви помага светилникот за навигација H2 во затворен простор кога вашиот GPS ќе престане да работи во зграда?

Кога сте на отворено, можеме да користиме GPS за прецизно да одредиме локација. Но кога ќе влеземе во соба, GPS веќе не може да се користи. Во споредба со позиционирањето на Wi-Fi, Bluetooth е помалку пречки од околината. Ова, кога е поврзана со екстремно ниската потрошувачка на енергија на Bluetooth и универзалната употреба, го прави Bluetooth најчесто користената технологија за позиционирање во затворени простории.

На пример, при учество на изложба, персоналот на изложбената сала може да организира Bluetooth светилници на различни локации, и пресметајте ги растојанијата на различните светилници за навигација врз основа на јачината на сигналот на светилниците на Bluetooth. Доколку корисниците сакаат да ја знаат нивната моментална локација, или најдете го штандот на кој сакаат да одат, можат да ја вклучат апликацијата за мобилниот телефон, грубо определи ја локацијата на изложбениот салон, и прикажете го на мапата на АПП.

Производи на Beacon
small_c_popup.png

Ајде да направиме муабет

Ќе ви ја испратиме датотеката

   Каков тип на документи ви се потребни?