Дома » W3/W4 Bluetooth Beacon позиционирање во затворен простор
Bluetooth beacon Exhibition Tag-P1
Bluetooth светилник Изложба ознака-P2

W3/W4 светилник за позиционирање во затворен простор

  • Достапни се синџир за врат и нараквица
  • Копче за селективност за ON/OFF
  • Достапни се дополнителни сензори за движење и РФИД
  • Компатибилен со iBeacon и Eddystone
    (UID, URL-адреса, ТЛМ) во исто време.
  • Сите параметри на овој производ можат да бидат
    изменета преку конфигурирај APP

мокосмарт светилник

Опис

Внатрешниот светилник за позиционирање W3/W4 е пренослив ознака BLE со ултра ниска моќност ARM® чипсет серии NORDIC® nRF52. Не само што куќиштето е лесно преносливо, прецизниот хардвер и силниот, цврстата поддршка на фирмверот го прави лесен за користење. Позиционирачкиот светилник W3/W4 е дизајниран за комерцијално рекламирање и услуги засновани на позиционирање во затворени простории.

Позиционирачкиот светилник W3/W4 зрачи импулси од сигнали од 2,4 GHz во интервали поставени од корисникот, и W3/W4-iBeacon сигналот може да се поврзе и да се дешифрира од уредите со овозможен iOS и Android BLE.

Забелешка: Клучната разлика помеѓу светилникот за позиционирање W3 и Beacon за позиционирање W4 е тоа што W4 има копче за притискање, што го нема светилникот за позиционирање W3.

Карактеристики

Bluetooth со мала енергија

Чипсет со ултра ниска потрошувачка на енергија серија nRF52

Поддржете 5url емитување

Андроид&Обезбеден IOS SDK

Може да се исклучи светилникот преку конфигурирање на апликацијата

Ажурирање на фирмверот преку воздух (ОТА)

Логото и бојата се приспособливи (MOQ)

Обезбедено со своја сопствена конфигурација (MOQ 50 единици)

100% Прилагодливи параметри преку апликација (Андроид & iOS)

Спецификации

Големина(H * W * L) ø25,93*6,6 мм Протоколи iBeacon & Едистон: UID, URL-адреса, ТЛМ
Модел на батерија CR2032 Едистон конфигурација ГАТТ услуга
Капацитет на батеријата (mAh) 240mAh (заменливи) Ажурирање на фирмверот ОТА
Стандардно траење на батеријата 12месеци Метод на приврзаност Нараквица , приврзок за клучеви и столче за вратот
Батеријата може да се замени Да Вграден сензор Движење LIS3DH
Макс опсег 30м (+4dbm) Додавање Tech РФИД, RGB
Водоотпорен Да
Големина(H * W * L) ø25,93*6,6 мм
Протоколи iBeacon & Едистон: UID, URL-адреса, ТЛМ
Модел на батерија CR2032
Едистон конфигурација ГАТТ услуга
Капацитет на батеријата (mAh) 240mAh (заменливи)
Ажурирање на фирмверот ОТА
Стандардно траење на батеријата 12месеци
Метод на приврзаност Нараквица , приврзок за клучеви и столче за вратот
Батеријата може да се замени Да
Вграден сензор Движење LIS3DH
Макс опсег 30м (+4dbm)
Додавање Tech РФИД, RGB
Водоотпорен Да

Преземање на лист со податоци

http://doc.mokotechnology.com/index.php?s=/9&page_id=34

W3/W4 Екран на светилник за позиционирање во затворен простор

Апликации

W3/W4 светилник за позиционирање во затворен простор

Информативен притисок:
Кога корисникот е блиску до одредена слика, производ, или продавница, АПП го препознава W3 Beacon со најдобар сигнал (тоа е, најблиску), и ги скенира информациите за емитување (UUID, Мајор, Мала) преку Bluetooth, а потоа се поврзува со заднинскиот сервер преку соодветните информации на мрежата во базата на податоци, прикажување на информациите за цртежот во АПП.

Информации за локација:
Бидејќи позиционирањето GPS не е идеално за внатрешна употреба, горната карта може да се однесува на внатрешната мапа, а потоа APP ја проценува јачината на сигналот на околната позиција Beacon, потоа го испраќа во позадина за да ја пресмета и одреди приближната локација на операторот на мобилниот телефон и да го прикаже на мапата. , Кога корисникот се движи, пресметката на податоци во реално време го зема ефектот на навигацијата во затворен простор, во основа го прави „ГПС за затворен простор“. Информациите за локацијата на корисникот може да се добијат и во позадина, за да знаете кои области се густо населени, и правилната употреба на мониторингот може да ги пренасочи луѓето преку попусти или активности, а исто така можете да собирате податоци за омилените области за корисниците да привлечат поголема анализа на податоците за потрошувачката.

W3/W4 светилник за позиционирање во затворен простор

Информативен притисок:
Кога корисникот е блиску до одредена слика, производ, или продавница, АПП го препознава W3 Beacon со најдобар сигнал (тоа е, најблиску), и ги скенира информациите за емитување (UUID, Мајор, Мала) преку Bluetooth, а потоа се поврзува со заднинскиот сервер преку соодветните информации на мрежата во базата на податоци, прикажување на информациите за цртежот во АПП.

Информации за локација:
Бидејќи позиционирањето GPS не е идеално за внатрешна употреба, горната карта може да се однесува на внатрешната мапа, а потоа APP ја проценува јачината на сигналот на околната позиција Beacon, потоа го испраќа во позадина за да ја пресмета и одреди приближната локација на операторот на мобилниот телефон и да го прикаже на мапата. , Кога корисникот се движи, пресметката на податоци во реално време го зема ефектот на навигацијата во затворен простор, во основа го прави „ГПС за затворен простор“. Информациите за локацијата на корисникот може да се добијат и во позадина, за да знаете кои области се густо населени, и правилната употреба на мониторингот може да ги пренасочи луѓето преку попусти или активности, а исто така можете да собирате податоци за омилените области за корисниците да привлечат поголема анализа на податоците за потрошувачката.