Претходна
Следно

R1 Road Stud Beacon

R1 е солиден Bluetooth Road Stud Beacon. Тоа е главно применливо за насоки за паркирање, навигација на патеката за паркирање и гео-оградување. Со батерија со голем капацитет ER18505 и Bluetooth чип со мала моќност nRF52810, животниот век може да се продолжи до 10 години. Со цврст дизајн на школка, можно е да се издржат удари и притисок на високо ниво, што го прави идеален за сценарија за паркирање на отворено без одржување, како што се болниците, места за паркирање, и трговски центри.

Карактеристики

> Нордиски nRF52810
> 50 m растојание на емитување
> Компатибилен со Bluetooth 4.2
> Дизајн на видлив рефлективен филм
> Прашина IP68 & отпорност на вода
> Супер висока издржливост со заштита од удари IK10

> До 10 работен век со ER18505 4000 mAh
> Издржете ги екстремните услови од -40℃ до +80℃
> Ажурирање на фирмверот преку воздух (ОТА)
> Претходно програмиран со стандарден фирмвер за светилник
> Андроид и iOS се компатибилни. > Обезбедено API/SDK
> Приспособливо лого, фирмвер,ласерско резбање и свилен екран

Апликации

Навигација на рута

· Планирање и оптимизација на навигацијата
· Управување со пристап
· Оптимален избор на рута

Во комбинација со LPRS и R1 светилник за патни обетки, може да се идентификува паркинг позицијата. Корисниците можат да внесат регистарски таблички за пронаоѓање и планирање на маршрутата. Ако LPRS не е достапен, може да се додаде геомагнетен сензор или ултразвучен сензор на коловозот на патот Bluetooth.

Сидро за локација

· Пронаоѓање на патот во магацин
· Чекор-по-чекор навигација на стадионот
· Промоција на близина во тематски парк

Корисниците го скенираат светилникот на коловозот во близина на стадионот за да отидат до резервирано седиште. Специјални понуди и информации ќе се појават и кога корисниците ќе поминат низ одредени области.

Управување со паркинг простор

· Откривање на користење на паркинг простор
· Оптимизација за искористување на просторот
· Паркинг Iot или позиционирање на дестинацијата

Светилникот на коловозот фиксиран на паркингот може да се скенира кога ќе се приближат заедничките велосипеди,а потоа платформата ќе утврди дали велосипедот е паркиран во дозволеното паркирање од страна на RSSI.

Параметри

Главен чип

Нордиски nRF52810

Bluetooth

Bluetooth 4.2

Батерија

ER18505 4000 mAh

Опсег на пренос

До 50м (На отворен простор без пречки)

Димензија

120*110*28мм

Тежина

260е

Материјал

PC+ABS

Верзија на фирмвер

Серија BXP-D

Боја

Жолта

Водоотпорен

IP68

Јас отпор

ИК10

Работна температура

-40℃/+80℃

Технологија на склопување

Ултразвук

Инсталација

Завртка, 3Налепница М

Документација

Тип Наслов Датум
Кратко за производот R1 Road Stud Brief_V1.0.pdf 2022-12-29

Видео приказ