Носечки нараквици за социјално растојание

Целиот свет е во криза поради постојаната пандемија COVID-19, и следењето на контактите е неверојатно неопходно ако сакаме да бидеме ефикасни против тоа. Сензори за близина и услуги за локација во реално време (РТЛС) Откриено е дека се исклучително ефикасни алатки за одржување и набљудување на социјалното растојание, следење на контакти, миење раце, па дури и просторот помеѓу вработените во која било индустрија. MOKO Smart разви серија производи за носење нараквица за социјално растојание(Bluetooth светилник) да им помогне на луѓето во борбата против Ковид-19. MOKO ги разви овие производи за секоја индустрија да може да ги искористи овие производи за да обезбеди безбедност на работното место, како и можност за следење на критичните пациенти во болниците.

Нараквици за социјално дистанцирање

W2 Уред за носење за социјално дистанцирање
W2 Уред за носење за социјално дистанцирање
Следење за социјално дистанцирање W5
Следење за социјално дистанцирање W5
LW004-CT сензор за социјално растојание
LW004-CT сензор за социјално растојание

Предности на нараквицата за социјално дистанцирање на MOKO

Карактеристики

• СТАНА & LoRaWAN технологија
• Поддршка на BLE 5.0
• Ултра ниска потрошувачка на енергија
• Копче за поддршка и активирање на движење
• РФИД / NFC сензор

Предупредување за вибрации

Социјално дистанцирање / Предупредување за вибрации

Нашите производи ви обезбедуваат предупредувања во реално време за социјално дистанцирање. Кога некој со нараквица MOKO ги прекршува безбедносните протоколи поставени од компанијата и не го почитува физичкото растојание препорачано од СЗО 6 стапалата (2 метри), нараквицата вибрира. Во оваа ситуација, ќе можете да се грижите за себе во различни сценарија. Ова ќе им помогне на двете страни, известување на луѓето ако се премногу блиску до дефинирано растојание со вибрирачко предупредување, што ќе го намали ризикот од инфекција на јавни или работни места.

Контактирајте со Tracing Solutions

Овие производи значително ќе им помогнат и на поединците и на деловните субјекти во спроведувањето на следење контакти за ризичните пациенти со коронавирус. Нараквицата за следење контакти MOKO ќе ги лоцира сите други ленти во рамките на препорачаните упатства за социјално дистанцирање на 6 стапалата (2 метри). Покрај тоа, ова ги евидентира податоците за следење на луѓето кои носат нараквица за социјално дистанцирање, со подигнати податоци за лична карта (приватноста обезбедена).

Следење на локацијата на персоналот

Следење на локацијата на персоналот

Овие производи ги користат можностите на модерните решенија за следење GPS во затворен простор и IoT технологии за следење на локацијата на луѓето кои можеби биле изложени на вирусот во еден или друг момент. Движењата на лицата или пациентите во карантин може да се надгледуваат за да се знаат нивните локации во реално време, и информациите би можеле да се искористат за да се интервенира пред да се шири вирусот, помагање на властите во спроведувањето на каква било политика за карантин или следење. Напуштањето на локација за карантин би било сигнализирано со вибрации, и тие податоци веднаш ќе бидат пријавени до властите.

Нараквица за социјално растојание за безбедносен приказ на работилницата

Нараквиците за социјално дистанцирање MOKOSMART се сигурен уред за денешните предизвици во борбата против пандемијата COVID-19. Решенијата за следење како што се овие им помагаат на компаниите во нивната мисија да ја задржат безбедноста на своите вработени, преку следење на движењата и спроведување на мерења за да се обезбедат безбедни практики за социјално дистанцирање. Покрај тоа, тие можат точно да утврдат и евидентираат прекршоци, помагајќи да се спречи пренесувањето на COVID-19 пред да започне. Конечно, вибрациите на нараквицата им овозможуваат на работниците да знаат кога ги прекршуваат соодветните упатства за социјално дистанцирање, што им помага во потрагата по сеф, здрав работен простор, што може да и помогне на целата компанија да остане да функционира на највисоко можно ниво.