IoT Smart Plug Socket за вашите IoT проекти

Сакате да изградите свој бренд за паметни приклучоци?

MOKOSmart Smart Plug Socket приспособена и програма со бела ознака ќе го зајакне вашиот проект на вашиот бизнис.

> Паметен приклучок Испечатете го вашето име и лого на брендот
> Обезбедете SDK за вашите проекти
> Точноста на мерење моќ/енергија е ± 0,5%
> на, ETL, FCC& ОВА, Сертифициран RoHS
> Хардвер & Фирмверот е прилагоден
> Приспособена налепница и пакет за етикети
> Оригинален производител на паметни приклучоци

Дали некогаш сте помислиле дека вашите апарати размислуваат за вас или вашиот дом да работи самостојно? Или ако можете да заштедите повеќе енергија без потреба да трчате низ вашиот дом сега и потоа да ги исклучите точките за напојување на вашите апарати? Во МОКОСмарт, постои решение кое ги остварува овие фантазии – приклучокот Smart Plug. Не треба повеќе да се грижите.

Во суштина, паметен приклучок е ѕиден штекер што може далечински да се контролира откако ќе го поврзете на мрежа. Со далечинско поврзување на паметен електричен приклучок на мрежа, станува полесно да се закажуваат активности, поврзете паметни уреди, и користете гласовни команди. Приклучувањето на обичен безжичен уред во паметен приклучок доаѓа со повеќе опции. Откако ќе инсталирате безжичен приклучок во вашиот дом, ќе се прашувате како некогаш сте живееле без да ги имате.

MOKOSmart нуди едношалтерски IoT решение за паметни приклучоци, приклучоци, прекинувачи, и други производи. Ги приспособуваме сите паметни приклучоци базирани на Wi-Fi, Bluetooth, NB-IoT, ZigBee, и технологиите LoRaWAN. Згора на тоа, ние произведуваме различни типови на паметни приклучоци за употреба во различни земји. Севкупно, ние исто така ја поддржуваме безжичното поврзување на повеќе уреди на начин што ги задоволува барањата и функционалноста на апликацијата на корисникот. Производите за паметни приклучоци достапни на MOKOSmart вклучуваат; приклучоците за портата на ОК, американските стандардни приклучоци за следење на енергијата за Wi-Fi, и австралиските стандардни Bluetooth и Wi-Fi приклучоци за штекер.

Што можеме да направиме за вашите IoT проекти?

Хардверски дизајн

Развој на фирмвер

Механички дизајн

Производство и монтажа

Сертификати

Обезбедување на квалитет

Како функционира паметниот приклучок

Паметните приклучоци му овозможуваат на корисникот лесно да ја контролира енергијата што се доставува до поврзаните уреди. Во суштина, тие работат со автоматско вклучување и исклучување на апаратите преку прекинувач поврзан на штекерот. Паметните приклучоци имаат вградено кола што му овозможува на корисникот лесно да го контролира приклучокот преку апликација поврзана со паметен телефон. Приклучокот поврзан преку Bluetooth или Wi-Fi директно се поврзува со паметен телефон. Оној што е поврзан преку Z-wave или Zigbee паметен центар се поврзува индиректно.

Откако ќе го напојувате паметниот приклучок со помош на мобилната апликација, почнува да испорачува енергија до поврзаните уреди. Кога паметниот приклучок е исклучен преку апликацијата, веднаш престанува да испорачува струја. Другите паметни приклучоци се исто така способни дури и да ја снимаат енергијата што ја трошат поврзаните уреди.

како работи паметниот штекер

IoT Smart Outlet решенија

MOKO може да обезбеди различни типови на приклучоци за примена во вашите земји. Во исто време, поддржуваме повеќе начини на безжична комуникација и хардверски компоненти за да ги задоволиме вашите потреби според сценаријата на вашата апликација и функционалните барања. На пример, финалниот производ може да биде стандарден американски приклучок за следење на енергијата на WiFi, или може да биде австралиски стандарден Bluetooth & Приклучок за далечински управувач за WiFi, или може да биде приклучок за портата на ОК.

Апликации за паметни приклучоци за IoT

паметен штекер за паметен дом

Паметен дом

паметен приклучок во апликацијата за мерење на енергија

Мерење на моќност

паметен штекер во апликацијата на соларниот систем

Соларни решенија

паметен приклучок за мониторинг на индустриска опрема

Следење на индустриска опрема

паметен приклучок светилник во логистиката

Мониторинг на животната средина

Bluetooth паметен приклучок за апликација за следење средства

Приклучете го Bluetooth Beacon

Зошто да го изберете нашето прилагодување и
Бела ознака Smart Plug Socket Solutions?

Сакате да ја проширите вашата производна линија? Вашиот партнер може да бидеме ние. Еве ги кратенките до пазарот на паметни штекери за Wi-Fi од кои може да имате корист сега.

Изградете го вашиот бренд

Не мора да работите под сенката на друга компанија, забрана за развој на сопствен бренд. Нашето решение со бела етикета ви овозможува да ги продавате сите наши производи под сопствен бренд.

Контролирајте ги вашите клиенти

Имате целосна контрола врз вашите клиенти, овозможувајќи ви да поставите сопствени цени, спакувајте ги производите што одговараат на барањата на вашите клиенти и развијте блиска врска со секој клиент.

Стартувајте го вашиот бизнис побрзо

Да, можете веднаш да нурнете на пазарот за паметни домови, без да повлечете значителна финансиска инвестиција.

Заработете повеќе пари

Ги отстранува долгите временски услови и значително ги намалува, па дури и ги елиминира трошоците за развој на производот. Така, заштедувате многу, а потоа заработувате повеќе.

Водич за паметни приклучоци

Зошто паметниот приклучок е толку популарен?

Предности на паметните приклучоци за приклучок

Паметните безжични приклучоци доаѓаат со бројни придобивки кога се инсталираат во домот. Некои од овие придобивки се;
 1. Ја подобрува мрежната конекција во домот - Апаратот или уредите што постојат во домот може да се претворат во паметни објекти со помош на паметен приклучок. Притоа, паметните приклучоци ја олеснуваат лесната комуникација помеѓу паметните производи.
 2. Далечински ги вклучува и исклучува апаратите – Паметните приклучоци лесно ги вклучуваат и исклучуваат апликациите. Згора на тоа, паметните приклучоци може да се користат за да се провери дали има некој уред што работи дома.
 3. Лесно следење на искористената енергија – Паметните приклучоци му овозможуваат на корисникот брзо да ја следи количината на енергија што ја користат апаратите дома директно од паметен телефон. Освен тоа, паметните приклучоци исто така го известуваат корисникот секогаш кога некој уред почнува да троши невообичаени количини на енергија.
 4. Лесно закажување – Паметните приклучоци ви дозволуваат да поставите распоред за исклучување или стартување на вашите апарати.
 5. Ја исклучува енергијата од вампири - Паметните приклучоци ви овозможуваат да ја заштедите количината на енергија што ја користите бидејќи ви помага лесно да го препознаете апаратот виновен за фантомско оптоварување во вашиот дом.
 6. Гласовна контрола – Паметните приклучоци се вградени настрана што корисникот може да управува со апаратите поврзани со нив само со гласовна команда.
 7. Ја подобрува домашната безбедност – Паметните приклучоци автоматски ги вклучуваат и исклучуваат светлата дури и додека сте отсутни. Ова ве прави да изгледате како да сте секогаш дома, дури и додека сте отсутни.

Предности на паметните приклучоци за приклучок

функции за паметни приклучоци

Идентификувајте ги апаратите кои трошат многу енергија и ќе ви помогнат да заштедите повеќе

Количината што ја троши апаратот може да се следи откако апликацијата ќе се поврзе преку паметен приклучок. Ова му помага на корисникот да ги одреди апаратите што трошат повеќе енергија. Кога никогаш немате намера да купите многу паметни приклучоци, можете да приклучувате еден уред одеднаш.

Аранжман за минимална вампирска моќ

Вампирската моќ е енергијата што ја трошат електричните апарати за време на режимот на подготвеност. Паметните приклучоци ги спречуваат уредите да ја трошат вампирската енергија. На моменти, енергијата потрошена во режимот на подготвеност може да се надополни 10 проценти од вкупните сметки за електрична енергија на едно домаќинство.

Оптимизирајте ги станиците за полнење на мобилните и четкичките за заби

Потребни се само станици за полнење на мобилни телефони и четки за заби 2-3 часови континуирано полнење пред да се исклучи напојувањето. Благодарение на паметниот приклучок, ви помага да го направите ова. Можете автоматски да закажете исклучување на напојувањето на апаратот во одредено време со помош на паметен приклучок.

Намалете ги шансите за пожари на струја

Поврзувањето на апаратите преку паметен приклучок гарантира дека тие се исклучуваат секогаш кога не се во употреба. Ова ги минимизира шансите апаратите да имаат дефекти или дури и да се запалат кога не се под надзор.

Чувајте го вашиот дом безбеден

Кога сте далеку од дома, може да поставите дејства користејќи мини паметен приклучок пред да тргнете. Паметните приклучоци може да се постават за автоматско вклучување и исклучување на светлата. Ова остава впечаток дека сè уште сте наоколу дури и кога можеби сте далеку од дома.

Подгответе оброк пред време

Паметниот приклучок ви овозможува лесно да го надградите бавниот шпорет што стандардно не може да се поврзе преку Интернет. Паметните приклучоци може да се користат за контрола на напојувањето на бавните шпорети. Со помош на паметен приклучок, сега можете лесно да подготвите оброк пред време со далечинско вклучување бавен шпорет со помош на мобилна апликација пред да се вратите дома.

Ограничете го времето поминато на екранот

Паметните приклучоци може да се користат за контрола на напојувањето на телевизорот, интернет рутер, или дури и во портите за полнење на паметен телефон. Со користење на паметен приклучок, сега можете да го ограничите времето на гледање на екранот.

Поставете ја совршената температура

Температурите за вентилаторите и приклучоците за грејачи може да се постават со помош на паметни приклучоци. Згора на тоа, паметниот приклучок го спречува вентилаторот да работи подолго време со тоа што ја намалува струјата кога корисникот не е наоколу.

Регулирајте ги вашите апарати со вашиот глас

Некои паметни приклучоци се дизајнирани со вградена гласовна команда. Со инсталирање на паметни приклучоци во вашиот дом, можете успешно да додадете гласовна контрола во вашите електрични приклучоци. Ова ви овозможува далечински да ги вклучувате и исклучувате вашите уреди без да мора да посегнувате преку приклучокот.

Пристапност

Ако ви е непријатно да се движите наоколу, паметните приклучоци ви овозможуваат лесен пристап и автоматска контрола на приклучените апарати додека сте на која било локација. Паметните приклучоци за дом од MOKO ви овозможуваат далечински пристап до вашиот дом.

Божиќна автоматизација на светло

Со приближувањето на божиќните празници, размислете да купите паметни приклучоци за да ги контролирате вашите новогодишни украси. Паметните приклучоци автоматски ги исклучуваат новогодишните светла во одредено време, континуирано колку што е потребно.

Контрола на опремата

Лесно се управува со земјоделски систем за наводнување поврзан на струја со паметни приклучоци. Паметните приклучоци можат да забележат и да испраќаат собрани податоци за температурата, притисок, и влажност на платформата BIoT.

Предности на паметни приклучоци за Wi-Fi над Bluetooth/ Zigbee/ LoRaWAN/ Z-Wave паметни приклучоци

 • Цена – паметните приклучоци за Wi-Fi се поевтини во споредба со другите протоколи за домашна автоматизација. Згора на тоа, многу е полесно да се набави паметен приклучок за Wi-Fi, сам, што го прави поевтина опција.
 • Wi-Fi е почеста - Повеќето домаќинства се веќе поврзани со Wi-Fi мрежа; затоа е попогодно да се користат паметни приклучоци со ѕиден штекер за Wi-Fi. Освен тоа, другите протоколи за домашна автоматизација како Zigbee и Z-Wave бараат центар за работа и се премногу технички.
 • Едноставно за употреба - Кога станува збор за едноставноста, Паметните приклучоци за Wi-Fi го преземаат водството. Бидејќи Wi-Fi е почест, основното поставување на електричниот штекер за Wi-Fi е полесно, и корисникот не мора нужно да купува дополнителен хардвер.

Недостатоци на паметните приклучоци за Wi-Fi преку Bluetooth/ Zigbee/ LoRaWAN/ Z-Wave паметните приклучоци

 • Wi-Fi не поддржува мрежести мрежи – Само паметен приклучок Z-Wave и Zigbee може далечински да се контролира преку мрежна мрежа. Паметните приклучоци за Wi-Fi не можат да комуницираат преку мрежеста мрежа.
 • Слаба мрежа – Протоколите Z-Wave и ZigBee нудат посилна мрежа на подолги растојанија од ѕидните паметни приклучоци со приклучок за Wi-Fi.
 • Висока искористеност на енергија - паметните приклучоци за штекери контролирани со Wi-Fi трошат повеќе енергија од оние што користат други протоколи за домашна автоматизација.
 • Може да поврзете само ограничен број уреди – Повеќето паметни приклучоци за Wi-Fi можат да се поврзат само на помалку од 20 апарати. Повеќе од 20 апаратите ја забавуваат јачината на Wi-Fi мрежата. Zigbee може да се справи со преку илјада врски, додека Z-Wave може да дозволи до 231 поврзани уреди по мрежа.

Споредба помеѓу Wi-Fi, Bluetooth, Зигби, LoRaWAN, и паметни приклучоци Z-Wave

безжични технологии во паметен приклучок

Паметниот приклучок за Wi-Fi комуницира со централниот контролен центар користејќи Wi-Fi мрежа. Собраните податоци потоа се испраќаат од центарот до мобилната апликација на корисникот уште преку Wi-Fi. Од друга страна, за паметен приклучок за Bluetooth ефективно да работи на мобилната апликација, центар за паметни домови, или гласовен асистент, тие мора да бидат поврзани со Bluetooth штекер. Приклучокот Zigbee користи мрежна мрежа за испраќање информации до контролниот центар и се поврзува само со центри компатибилни со Zigbee. Мреженото вмрежување исто така го зголемува опсегот на уредите Zigbee поврзани на мрежата.

Паметните приклучоци кои користат протокол LoRaWAN мора да бидат поврзани или со јавна или приватна мрежа LoRaWAN. Мрежата му овозможува на корисникот да ги контролира операциите на паметниот адаптер за приклучок на поврзаните уреди од далечина. Исто така, му помага на корисникот да ја следи енергијата што ја трошат уредите поврзани со приклучокот. За паметен штекер Z-Wave, можете да го контролирате само од вашиот телефон преку Z-Wave Hub. Центарот Z-Wave ви овозможува да управувате со безжични електрични приклучоци. Овој протокол за домашна автоматизација ви овозможува далечински да ја следите енергијата што ја трошат уредите поврзани со приклучокот.

Се на се, паметниот приклучок за Wi-Fi е најпрепорачлив за паметни домашни потреби. Wi-Fi мрежата е малку брза, економичен, лесен за инсталирање, широко достапни, и има широк опсег на работа во споредба со другите приклучоци.

Наведете неколку предизвици на паметните приклучоци

Најчестиот проблем поврзан со паметните приклучоци се

 1. Некои производители на паметни приклучоци понекогаш не успеваат да го постават тајмерот на приклучокот
 2. Несигурност во далечинските контроли на уредот додека сте надвор од дома поради дефекти во инсталацијата.
 3. Дисфункција на рутерите
 4. Неуспешно поврзување на интернет-кабелот кога врне
 5. Мобилната апликација понекогаш добива грешки по надградбата
 6. Надворешните извори можат да хакираат паметни приклучоци
 7. Мора да биде достапна мрежа за да функционираат паметните приклучоци
 8. Доверливоста се намалува кога паметниот приклучок е поврзан на повеќе уреди
 9. Технологијата зад паметните приклучоци е посложена

Како да го користите вашиот Moko Smart Plug

Подолу се дадени упатствата за користење на вашиот паметен приклучок MOKO.

Чекор 1:

 • Инсталирајте и преземете ја апликацијата MokoLife и поврзете го вашиот паметен телефон на Wi-Fi мрежа
 • Отворете ја апликацијата MOKO Life и кликнете на менито за да отидете во поставките.
 • Поставете ги параметрите MQTT за вашиот приклучок и апликацијата MoKoLife.

Чекор 2:

 • Приклучете го вашиот паметен приклучок во штекер.
 • Притиснете го копчето на паметниот приклучок околу 10 секунди за да го ресетирате приклучокот.
 • Допрете на + и додадете го вашиот уред со кликнување на приклучокот MoKo одете од страницата Избери тип на уред.
 • Кликнете на копчето Потврди кога ќе биде побарано да се поврзете на жариште.

Чекор 3:

 • Најдете го SSID:MK1XX-XXXX
 • Допрете го жариштето и поврзете ја вашата сметка со внесување на лозинката.
 • Изберете НЕ ако вашиот телефон се обиде да ја промени мрежата

Чекор 4:

 • По поврзувањето на жариштето, внесете ги информациите за вашиот Wi-Fi на апликацијата MokoLife.
 • На апликацијата MoKoLife, кликнете на копчето за потврда за паметниот приклучок да се поврзе со серверот MQTT и рутерот.
 • Откако телефонот ќе се исклучи од жариштето, автоматски ќе се поврзе со достапната Wi-Fi.

Чекор 5:

 • Откако ќе го поврзете вашиот приклучок успешно на Wi-Fi мрежата, сега можете да му дадете ново име на вашиот паметен приклучок
 • Користете ја апликацијата MoKoLife за да го контролирате вашиот паметен приклучок.
 • Користете го централното копче за да го вклучите и исклучите статусот на вашиот паметен приклучок.
 • За да отидете на другата страница, допрете на паметниот приклучок оди.

Чекор 6:

 • Поставете го тајмерот за одбројување со кликнување на копчето Тајмер.
 • Можете да го откажете тајмерот за одбројување со менување на статусот на вашиот паметен приклучок

Може да пристапите до информациите за енергијата што ја трошат апаратите поврзани со вашиот паметен приклучок кога ќе го допрете копчето Статистика.

Дали поврзувањето премногу уреди со паметен приклучок го забавува Wi-Fi?

Дали поврзувањето на многу паметни приклучоци во мрежа може да предизвика забавување? Да бидам прецизен, Да. Приклучувањето на многу уреди во паметен приклучок може да ја забави Wi-Fi мрежата на вашиот дом. Општо земено, повеќето апарати како паметни прекинувачи, паметни светилки, и паметните светла не ја успоруваат брзината на Wi-Fi, освен ако истовремено не управувате со неколку од нив (20 или повеќе) во исто време.

Сепак, силните Wi-Fi мрежи можат да поврзат колку што е можно повеќе 200 апарати без да влијае на брзината на Wi-Fi. Основните паметни приклучоци не користат многу пропусен опсег на Wi-Fi кога се само поврзани на мрежата и не работат. Ова не влијае на брзината на вашиот Wi-Fi. Брзината на Wi-Fi се намалува кога повеќе паметни приклучоци се поврзани истовремено на Wi-Fi и се активираат со вклучување на напојувањето.

Совети за безбедност

 1. Секогаш поврзувајте го вашиот паметен штекер директно во ѕиден штекер - Никогаш не приклучувајте паметни приклучоци во ленти или продолжни кабли. Тие се дизајнирани и најдобро функционираат кога се приклучени во ѕиден штекер. Користењето на паметниот приклучок на кое било друго место е негова злоупотреба бидејќи тоа го зголемува ризикот од пожар.
 2. Погрижете се секогаш правилно да го инсталирате паметниот ѕиден приклучок – Се препорачува паметниот приклучок да се фиксира правилно, цврсто се вклопи во штекерот, и испирање со капакот на ѕидниот штекер.
 3. Проверете го правилно вашиот штекер - ова не е нормален проблем во поновите домови. Проверете ги ѕидните штекери дали има пукнатини или промена на бојата и направете замена доколку е потребно.
 4. Проверете ги оценките за моќност на приклучокот - Осигурете се дека барањата за напојување на апаратите фиксирани на вашиот паметен приклучок не ги надминуваат максималната моќност и оценки за засилувачи. Минималниот рејтинг на вати на повеќето паметни ѕидни приклучоци е 1800 вати.
 5. Погрижете се да го користите вашиот паметен приклучок според неговите дизајнерски спецификации- Ако вашиот паметен приклучок е дизајниран за внатрешна употреба, секогаш чувајте го внатре. Тоа е затоа што паметните приклучоци на отворено се изградени поинаку за да издржат тешки временски услови, додека внатрешните приклучоци не се.
 6. Секогаш поставувајте го вашиот паметен ѕиден штекер подалеку од мебелот - Погрижете се вашите паметни приклучоци да имаат малку простор. Сè што се смета за запаливо, чувајте го подалеку од приклучоците за да ги минимизирате шансите за ширење на пожарот доколку дојде до него.

Разлика помеѓу паметни приклучоци и паметни ленти за напојување

Паметните приклучоци и паметните ленти за напојување се сосема различни. Паметните приклучоци ја користат истата технологија, и имаат само еден штекер. Од друга страна, паметните ленти за напојување имаат неколку паметни приклучоци кои можат поединечно да напојуваат многу уреди преку еден единствен штекер.

Паметната лента за напојување е слична на просечната лента за напојување, само што може да се контролира преку гласовен асистент или паметен уред. Повеќето паметни ленти за напојување имаат USB порти за полнење мобилни уреди што ги ослободуваат штекерите за други уреди.

Паметен приклучок наспроти паметни ленти за напојување

Што да размислите пред да купите паметен приклучок

 1. Компатибилност со гласовен асистент – Проверете дали приклучокот е компатибилен со командниот систем со кој ви одговара. Осигурете се дека приклучокот е костимиран да поддржува поставки за гласовни команди бидејќи не секој приклучок е компатибилен со Google Assistant или Alexa.
 2. Заштита од пренапони – Паметниот приклучок што може да заштити од пренапони е подобар избор за купување од оној што не може. На биро или центар за забава, паметен приклучок за напојување со заштита од пренапони може да биде подобар избор за вас.
 3. Дополнителни продажни места – Размислете за купување паметен приклучок со дополнителни приклучоци бидејќи може да ви помогне да го проширите бројот на приклучоци.
 4. Затемнување – Купете паметен приклучок со кој можете лесно да ги контролирате светлата за затемнување со помош на гласовни команди или мобилна апликација. Ќе треба само да го спарите светлото за затемнување со паметен приклучок што поддржува затемнување.
 5. Размислувања за големината – Некои паметни приклучоци се малку големи; оттука тие зафаќаат непотребен вреден излезен простор во домот отколку што е потребно. Купете паметни приклучоци со умерени големини за да го минимизирате просторот што го заземаат достапните приклучоци во вашиот дом.
 6. Тип на штекер – Постојат различни типови на приклучоци достапни во различни земји. Размислете за купување паметен приклучок што го штити штекерот во вашиот дом.
 7. Комуникациска технологија – Размислете за купување паметен приклучок кој е компатибилен со комуникациската технологија што постои во вашиот дом. Ова ќе ви овозможи далечински да ги контролирате вашите апарати. Најдобрите опции за паметни приклучоци треба да се засноваат на протоколот за домашна автоматизација на Wi-Fi.
 8. Оценка за моќност – Пред да купите паметен приклучок, од суштинско значење е да се земе предвид неговата оценка за моќност. Секогаш проверувајте дали моќноста на вашиот паметен приклучок е соодветна за вашиот целен уред. Тоа е затоа што паметниот приклучок може да се прегрее со апарат со висока моќност, предизвикувајќи пожар или внатрешни оштетувања на струјното коло на приклучокот.
 9. Потребно за центар – Купете паметни приклучоци интегрирани со директна функционалност, како што се паметни приклучоци базирани на Bluetooth и Wi-Fi. Ова е затоа што паметните приклучоци што користат ZigBee, З-бран, или други брендирани протоколи бараат паметен мост за овозможување далечински пристап.
 10. Мониторинг на енергија – Кога купувате паметен приклучок, од суштинско значење е да се земе предвид карактеристиката на следењето на енергијата. Можете да ги намалите трошоците за вашата електрична енергија користејќи ги вашите апарати само за време на часовите надвор од шпицот. Оттука, купувањето на приклучок за монитор за енергија може да ви биде многу корисно.
 11. Закажување – Повеќето паметни приклучоци им овозможуваат на корисниците да поставуваат распореди. Освен исклучување на приклучениот апарат, можете да поставите распоред кој автоматски го исклучува апаратот во одредено време. Секогаш размислете за купување паметен приклучок што поддржува закажување.

Најчесто поставувани прашања

Дали паметните приклучоци можат да го зголемат ризикот од пожар?

Сите паметни приклучоци се приспособени да имаат слични кодови и стандарди како приклучоците. Паметните приклучоци имаат автоматска функција која далечински се исклучува секогаш кога ќе дојде до напојување или во случај на друг електричен инцидент што може да предизвика оштетување на вашите уреди. Во споредба со традиционалните приклучоци, паметните приклучоци се на многу начини побезбедни за користење дома.

Која е цената на паметните приклучоци?

Просечната цена на паметниот приклучок за единечна единица компатибилен со Wi-Fi е помеѓу $25 до $60, во зависност од производителот. Сепак, паметните приклучоци специјално изградени за употреба на отворено се поскапи од обичните приклучоци.

Кои уреди за продолжување не треба да се користат со паметен приклучок?

Препорачливо е да ги приклучувате вашите уреди директно во единица за паметен приклучок за да избегнете додавање дополнителни екстензии на приклучокот. Секогаш размислувајте да користите продолжни уреди како што се ленти за напојување и продолжни кабли како безбедносна мерка на претпазливост, дури и кога е вклучен паметен приклучок или не.

Дали паметните приклучоци имаат ограничувања на моќноста?

Потрошувачката на енергија на повеќето паметни приклучоци е само неколку стотици вати. За мали апарати, ова функционира многу добро, но ограничувањето на моќноста не може да поддржува големи апарати. Максималната оцена на паметниот приклучок обично ја пишува производителот на документацијата за паметниот приклучок.

Дали има разлика помеѓу паметните надворешни приклучоци и обичните паметни приклучоци?

Обичните паметни приклучоци се помалку цврсти од приклучоците на отворено, иако имаат слични функции. Разликата помеѓу двата паметни приклучоци е во тоа што надворешните паметни приклучоци се силно изградени за да издржат тешки временски услови.

ВАШИОТ СЛЕДЕН ПАРТНЕР МОЖЕ ДА БИДЕМЕ НИЕ!

Имаме производствен капацитет лоциран во Шенжен Кина, имаме стручен технички тим во канцеларија кој се концентрира на производот Р&D на IoT уреди. Вашиот следен партнер може да бидеме ние! Подготвени сме да го донесеме вашиот проект, вашиот бизнис на следното ниво.